VIDEO Netflix India a fost criticat pentru un serial care contine scene in care o fata hindusa saruta un baiat musulman

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 19:44
3475 citiri
VIDEO Netflix India a fost criticat pentru un serial care contine scene in care o fata hindusa saruta un baiat musulman
Scena din serialul "A Suitable Boy" criticat in India FOTO Captura Youtube

Autoritatile din statul indian Madhya Pradesh au solicitat duminica politiei sa demareze o ancheta dupa ce un membru al partidului de guvernamant a protestat la adresa unor scene din seria Netflix "A Suitable Boy", in care o fata hindusa saruta un baiat musulman avand pe fundal un templu hindus, informeaza Reuters.

Seria se bazeaza pe un roman publicat de unul dintre scriitorii indieni de frunte, Vikram Seth, si urmareste o tanara fata aflata in cautarea unui sot. Productia este regizata de celebra cineasta indiana Mira Nair.

Serialul "are scene extrem de inacceptabile, care au ranit sentimentele unei anumite religii", a declarat pe Twitter Narottam Mishra, ministrul de interne al statului Madhya Pradesh din centrul Indiei.

"Am cerut politiei sa analizeze acest continut pentru a determina ce actiuni pot fi intreprinse in justitie impotriva producatorului-regizor al seriei pentru ranirea sentimentelor religioase", a completat el.

Gaurav Tiwari, un lider al aripii de tineret a partidului nationalist hindus Bharatiya Janata (BJP), aflat la putere in India si in statul Madhya Pradesh, a depus o plangere separata impotriva Netflix si a avertizat cu privire la posibile proteste stradale ale hindusilor, daca seria nu va fi scoasa de pe platforma.

Un purtator de cuvant al Netflix India a refuzat sa comenteze plangerea adresata politiei.

Comentatorii de pe retelele sociale sustin ca aria libertatii de creatie este din ce in ce mai limitata in India, in special atunci cand este vorba despre reprezentarea relatiilor hinduso-musulmane. Multi indieni au cerut pe Twitter boicotarea Netflix, care vede in India una dintre cele mai promitatoare piete la nivel mondial, dar unde seriile sale s-au confruntat cu o serie de probleme legale.

La inceputul acestei luni, guvernul indian a anuntat reguli care reglementeaza continutul de pe platformele de streaming video, fiind vizate Netflix, Amazon Prime si Hotstar, apartinand companiei Walt Disney.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#scena, #Film, #critica, #religie, #Netflix , #stiri cultura