"Neidentificat", in regia lui Bogdan George Apetri, are patru proiectii in Festivalul de Film de la Varsovia

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 05:30
4621 citiri
"Neidentificat", in regia lui Bogdan George Apetri, are patru proiectii in Festivalul de Film de la Varsovia
FOTO filmfreeway.com

Pelicula "Neidentificat", in regia lui Bogdan George Apetri, o coproductie Romania-Cehia-Letonia selectata in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Varsovia, va avea, incepand de luni, patru proiectii in cadrul acestui eveniment, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Potrivit lui Bogdan George Apetri, citat pe site-ul festivalului, ''Neidentificat/Unidentified'' este un film care ''combina si reinterpreteaza diverse arhetipuri cinematografice populare si de succes: filmul politist si detectiv, filmul de actiune, filmul noir si cel care are drept protagonist un anti-erou. In acelasi timp, povestea centrala se desfasoara intr-un amplasament unic si specific: lumea unui orasel din Romania. La aceasta se adauga o actiune intensa si cateodata frenetica. O poveste despre peisajul interior al mintii si sufletului uman, un film despre alegeri definitorii care pornesc de la dorinte ascunse si conflicte interne. Filmul vorbeste despre echilibrul privat existent in fiecare dintre noi, un echilibru cu mult mai putin stabil decat ne imaginam cu totii''.

Nascut la Piatra Neamt, Apetri locuieste in prezent la New York. In 2010, a regizat si a colaborat la scrierea scenariului pentru primul sau film de lungmetraj, ''Periferic/Outbound''. Cineastul preda regie de film la Universitatea Columbia.

''Neidentificat'' va fi proiectat in cadrul Festivalului de Film de la Varsovia luni, 12 octombrie, marti, 13 octombrie, miercuri, 14 octombrie si duminica, 18 octombrie.

Din distributia filmului fac parte actorii Bogdan Farcas, Dragos Dumitru, Vasile Muraru, Ana Popescu, Olimpia Malai, Kira Hagi, Ion Bechet, Andrei Aradits, Emanuel Parvu.

Creat in 1985, Festivalul de Film de la Varsovia include mai multe sectiuni competitive (competitia internationala, 1-2 competition, Free Spirit Competition, Documentary Competition, Short Films Competition), precum si sectiuni noncompetitive precum proiectii speciale, cinema clasic polonez, descoperiri, weekendul filmelor de familie.

Festivalul se desfasoara in perioada 9-18 octombrie.

Editia de anul acesta, cea de-a 36-a, include 170 de filme din intreaga lume, inclusiv numeroase premiere mondiale. In cadrul competitiei internationale, vor fi prezentate sapte premiere mondiale, sapte premiere internationale si o premiera europeana.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Varsovia, #festival, #neidentificat, #bogdan george apetri , #stiri cultura