Muntele Fuji din Japonia, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 16:38 2637 citiri
Foto: AFP

Muntele Fuji din Japonia, celebru pentru forma sa perfect conica de vulcan, a fost inclus, sambata, pe lista Patrimoniului Mondial protejat de UNESCO.

Fuji este cel mai inalt munte din Japonia, avand 3.776 de metri, si reprezinta una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Japonia, scrie Fox News.

"Varful sau iconic acoperit de zapada a inspirat numerosi artisti si poeti, fiind loc de pelerinaj secole intregi", au spus reprezentantii UNESCO. Consiliul organizatiei a afirmat ca muntele este mai degraba un "sit de patrimoniu cultural" decat un sit natural.

Muntele Fuji din Japonia, fotografiat din spatiu

"Forma impresionana a Muntelui Fuji si activitatea vulcanica a dus la o veneratie care s-a transformat, de-a lungul timpului, in practice religioase ce au legat omul de natura si budismul de sintoism", se arata in documentele de includere a sitului pe lista UNESCO.

Muntele Fuji se afla la sud de capitala japoneza Tokyo, la o distanta de aproximativ 100 de kilometri, si a erupt, pentru ultima oara, cu 300 de ani in urma. Privelistea de poveste a acestuia a atras numerosi turisti si a inspirat atat literatura nationala, cat si pe cea internationala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News