Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monumentul "Aripi" de la Piata Presei a fost vandalizat. Un consilier prezidential a sesizat politia

Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 21:10
6087 citiri
Monumentul "Aripi" de la Piata Presei a fost vandalizat. Un consilier prezidential a sesizat politia
Foto: Facebook Andrei Muraru

Consilierul prezidential Andrei Muraru a sesizat Politia in legatura cu vandalizarea monumentului "Aripi" din Piata Presei Libere, ridicat in memoria luptatorilor din rezistenta anticomunista. Muraru spune ca o tara care isi batjocoreste eroii este o tara ratacita.

"Incetati sa ne mai batjocoriti eroii! Pe monumentul << Aripi >> din Piata Presei Libere, dedicat celor care s-au jertfit impotriva comunismului, cineva a << tatuat >> cu vopsea un mesaj << cool >> . Pangarirea acestui bloc de otel si piatra nu poate ramane nepedepsita! O tara care isi batjocoreste eroii este o tara ratacita. Acest mormant imaginar al zecilor de mii de detinuti politic torturati, deportati, ucisi intrucat s-au opus anihilarii democratiei si libertatii, statului de drept si valorilor romanesti autentice, ale caror gropi sapate la intamplare au brazdat tara de la un capat la altul, nu este un monument oarecare. Acest mormant cinsteste memoria celor foarte multi eroi necunocuti care au salvat onoarea natiunii romane in vremea comunismului", a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, postand si fotografii cu monumentul vandalizat.

Mentionand ca, in mai putin de o luna, celebram Centenarul Marii Uniri si ca, aproape jumatate din secolul care s-a scurs de la Marea Unire, Romania s-a aflat sub un regim sinistru, Muraru scrie ca intre Arcul de Triumf si Monumentul "Aripi" din Piata Presei e un intreg veac de bucurii si amaraciuni, de victorii uluitoare si de infrangeri catastrofale, de renasteri izbavitoare si de morti tragice.

"Fauritori ai Marii Uniri de la 1918 ale caror sacrificiu si determinare sunt onorate prin Arcul de Triumf au fost lichidati in experimentul maniacal al comunismului. Ei sunt azi amintiti prin aripile care se ridica la cer din mormantul imaginar din Piata Presei Libere. Protejarea valorilor nationale inseamna a apara inclusiv demnitatea victimelor represiunii comuniste prin respectul fata de memoria lor. Ma intreb cine si-ar permite sa comita, fara sa plateasca pentru asta, un asemenea sacrilegiu la Washington, murdarind cu vopsea memorialele dedicate soldatilor americani morti in cele doua Razboaie Mondiale sau pe cel dedicat eroilor cazuti in Vietnam", continua Andrei Muraru.

El subliniaza ca "acest act de teribilism in mijlocul Capitalei este in fond numele atator acte ultragiante la adresa memoriei detinutilor politic care se intampla de ani de zile".

El precizeaza ca a sesizat Politia si Primaria Capitalei cu privire la vandalizarea monumentului "Aripi".

De asemenea, Andrei Muraru face precizarea ca textul postat de el este asumat in calitate exclusiv privata si nu reprezinta punctul de vedere al nici uneia dintre institutiile si/sau organizatiile la care este angajat sau la care este afiliat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#monument Aripi Casa Presei vandalizat , #patrimoniu