Monica Lovinescu va fi incinerata la Paris, doar cenusa va fi adusa in tara

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 10:45 2915 citiri

Trupul neinsufletit al Monicai Lovinescu, care a incetat din viata duminica in Franta, va fi depus miercuri la Biserica Romana din Paris, dupa care va fi incinerat, cenusa urmand sa fie adusa in Romania, a anuntat secretarul de stat Mihai Gheorghiu citat de Newsin.

La ceremonia de incinerare, care va avea loc joi, va fi prezent, din partea Guvernului Romaniei, secretarul de stat Mihai Gheorghiu, seful Departamentului pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Conform dorintei exprimate in testament de Monica Lovinescu, urna sa

funerara si a sotului ei, scriitorul Virgil Ierunca, vor fi reptariate, evenimentul urmand sa aiba loc vineri, 25 aprilie, cand acestea vor fi aduse in tara cu o aeronava speciala.

Avand in vedere anvergura nationala a operei si a personalitatii scriitorilor Monica Lovinescu si Virgil Ierunca, la Aeroportul international "Henri Coanda" se va desfasura un ceremonial solemn.

Un amplu moment comemorativ va avea loc la Ateneul Roman, unde urnele funerare vor fi depuse la ora 12.45, urmand ca, dupa ora 16.00, sa fie aduse, potrivit dorintei testamentare, la Casa Lovinescu.

Jurnalist, critic literar si cunoscut comentator de radio, Monica Lovinescu, fiica lui Eugen Lovinescu, a decedat duminica noaptea, la ora 00:30, la spitalul Charles Richet din Val d'Oise, la 15 kilometri de Paris. Ea era internata de circa trei luni, fiind grav bolnava.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News