MNAR a lansat trasee educative online: Patru lucrari cu tematica mitologica in Galeria de Arta Europeana

Marti, 04 August 2020, ora 23:30
3373 citiri
MNAR a lansat trasee educative online: Patru lucrari cu tematica mitologica in Galeria de Arta Europeana
Foto: Facebook/ Muzeul National de Arta al Romaniei

Lucrari de arta in care sunt reprezentati Hercule, Apolo, Venus si Tezeu fac parte din primul traseu educativ online, intitulat "Zei si eroi", lansat de Muzeul National de Arta al Romaniei.

Lucrarile care vor fi studiate sunt: "Lupta lui Hercule cu centaurul Nessus" de Luca Giordano, "Venus si Amor" de Lucas Cranach cel Batran, "Apolo si Dafne" de Franz Wouters si "Tezeu si Minotaurul" de Antoine-Louis Barye.

Scopul principal al programului este de a oferi vizitatorilor o activitate interactiva in cadrul galeriilor din muzeu.

In fiecare zi de sambata, un nou traseu va fi adagat pe site si pe pagina de Facebook a MNAR.

Traseele ARTfel, disponibile pe site-ul institutiei, www.mnar.arts.ro, la sectiunea "invata - trasee", sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descarcat gratuit pe telefonul mobil sau tiparit inainte de vizita la muzeu.

Vizitatorii au ocazia de a redescoperi muzeul si de a afla informatii interesante despre tema propusa, dar si despre lucrarile incluse in traseu. De asemenea, copiii se vor bucura si de activitatile special gandite pentru ei: desenat, joc de roluri, vanatoare de indicii si alte surprize.

In saptamanile urmatoare, alte galerii si alte teme le vor oferi celor dornici un nou prilej sa revina la muzeu si sa il redescopere dintr-o noua perspectiva ARTfel.

"Educatia muzeala este o componenta importanta a activitatii Muzeului National de Arta al Romaniei. Programele educative si vizitele ghidate clasice pe care le organizam, in mod normal, presupun un numar mai mare de participanti. Ne-am adaptat contextului actual, am introdus ca noutate trasee tematice, menite sa suplineasca macar partial aceste activitati si sa le ofere vizitatorilor, independent,timp de calitate in familie. Muzeul este viu, este al comunitatii si merita sa fie redescoperit", spune Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

Pe perioada vacantelor scolare, copiii au acces gratuit la MNAR, iar pretul unui bilet pentru adulti este de 15 lei pentru vizitarea unei galerii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
#Arta, #trasee educative, #online, #muzeu, #cultura, #mitologie , #stiri cultura
Comentarii
P
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
P
programmer2
rank 1