UNITER isi exprima ingrijorarea fata de situatia de la Teatrul Evreiesc: "Suntem alaturi de Maia Morgenstern. Orice forma de rasism este intolerabila"

Luni, 29 Martie 2021, ora 16:352709 citiri
UNITER isi exprima ingrijorarea fata de situatia de la Teatrul Evreiesc: "Suntem alaturi de Maia Morgenstern. Orice forma de rasism este intolerabila"
Maia Morgenstern sustine ca a fost tinta unei remarci rasiste FOTO Facebook/Maia Morgenstern

Uniunea Teatrala din Romania - UNITER isi exprima ingrijorarea si revolta cu privire la situatia in care se gaseste artista Maia Morgenstern, actrita de prim rang a teatrului romanesc si director al Teatrului Evreiesc din Bucuresti, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul uniunii.

"Orice forma de rasism este intolerabila", apreciaza UNITER si precizeaza ca s-a adresat in mod oficial organelor de specialitate pentru declansarea unei anchete specifice acestui tip de atacuri rasiale.

"Avand in vedere escaladarea situatiei cu care s-a confruntat doamna Morgenstern, de la replici antisemite la mesaje de amenintare, Senatul UNITER - reunit in sedinta de urgenta - a hotarat sa se adreseze in mod oficial organelor de specialitate pentru a declansa o ancheta specifica acestui tip de atacuri rasiale care nu sunt conforme cu Constitutia si legile din Romania", se mai arata in comunicat.

Uniunea Scriitorilor din Romania, solidara cu Maia Morgenstern: "Un odios act antisemit. Asemenea atacuri primitive nu au ce cauta in viata publica sau privata dintr-un stat democratic"

"Apreciem si solidaritatea in aceasta privinta a colegilor nostri din teatrele din intreaga tara si a managerilor lor", afirma UNITER.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar in dosarul privind amenintarile cu moartea primite de actrita Maia Morgenstern.

Potrivit Parchetului, tanarul respectiv este acuzat de savarsirea infractiunii de amenintare, cu circumstante agravante, "pentru motive legate de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, orientare sexuala, opinie ori apartenenta politica".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News