Mai multi gunoieri turci au deschis o biblioteca dupa ce au adunat cartile aruncate de oameni

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 15:51
5941 citiri
Mai multi gunoieri turci au deschis o biblioteca dupa ce au adunat cartile aruncate de oameni
Foto: Arhiva Facebook/Alper Tasdelen

Gunoierii din Ankara au strans atat de multe carti abandonate incat au reusit sa deschida o biblioteca publica.

Libraria s-a deschis in districtul Cankaya din Ankara. Luni la rand gunoierii turci stransesera carti aruncate de oamenii din oras. Vestea despre aceasta colectie neobisnuita a circulat repede. In consecinta, in scurt timp oamenii au inceput sa vina la serviciul de salubrizare ca sa doneze carti, potrivit CNN.

Pentru inceput s-a creat o biblioteca de uz intern a angajatilor serviciului public. Totusi, pentru ca tot mai multi oameni erau interesati de aceste carti, autoritatile locale au luat decizia de a deschide biblioteca pentru public.

"Am inceput mai intai sa discutam despre asta. Apoi, cand oamenii s-au implicat in acest proiect, el s-a materializat", a declarat primarul districtului, Alper Tasdelen.

Astazi biblioteca gazduieste peste 6.000 de volume de literatura si non-fictiune. Exista chiar o sectie pentru copii si una de carti in limbi straine.

Sediul bibliotecii este cladirea din caramida a unei foste fabrici. De aici, abonatii pot impruma cartile pentru o perioada de 2 saptamani. Biblioteca gunoierilor imprumuta carti si scolilor si chiar inchisorilor din zona.

Autoritatile locale au angajat chiar si un bibliotecar. Cum multi elevi si studenti vin la biblioteca, s-a ajuns chiar la amenajarea unui spatiu pentru citit si a unuia pentru jucat sah. Biciclistii care se plimba prin zona intra adesea in biblioteca pentru a se odihni, a citi cateva pagini si a bea o ceasca de ceai.

"Imi doream mult sa am o biblioteca acasa. Iar acum, iata, am una aici", a declarat Serhat Baytemur, unul dintre agentii serviciului din districtul Cankaya.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#biblioteca gunoieri Ankara, #biblioteca serviciu salubritate Egipt Ankara, #epipteni gunoi carti biblioteca Ankara , #carte
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Este evident ca turcii au gunoieri mai educati decat ministrii