Le Monde: "O luna in Thailanda" - portret dezamagitor al tinerilor romani

Marti, 25 Iunie 2013, ora 13:26 4294 citiri

Filmul romanesc "O luna in Thailanda", al tanarului regizor Paul Negoescu, este descris de presa franceza drept "portret dezamagitor al tineretii romanesti actuale".

Contrar descrierii turistice din titlu, primul lungmetraj al lui Paul Negoscu nu are drept decoruri plajele paradisiace din Phuket si nici pietele plutitoare si salile de box din Bangkok, scrie Le Monde.

Filmul "O luna in Thailanda", premiat la Festivalul International de Film de la Sofia

Tanarul cineast de 29 de ani plaseaza actiunea in frigul hibernal al Bucurestiului, in ajunul Anului Nou. Filmul este descris drept "o drama sentimentala" care se dubleaza cu un portret incisiv al generatiei tinere romanesti actuale.

Intr-o dimineata, un cuplu se trezeste si isi urmeaza gesturile banale zilnice. Cei doi se numesc Adina si Radu. La prima vedere, el este plictisit de ceea ce pare o relatie conventionala si trista. Pana seara, cei doi se despart, dupa ce merg la cumparaturi si se intalnesc cu niste prieteni. Radu pleaca apoi din club in club, in cautarea fostei sale iubite, Nadia, dupa ce a auzit strigandu-se, in strada, numele acesteia.

Le Monde noteaza ca filmul lui Negoescu se inspira din cinematografia italiana - spre comparatie, Rossellini si al sau "Calatorie in Italia", cu Ingrid Bergman, comedie despre un cuplu aflat pe punctul de a divorta.

Pe de alta parte, petrecerea noctura este evocata din filmul "La Dolce Vita", de Fellini, jurnalistul interpretat de Marcello Mastroianni fiind corespondentul personajului Radu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii