Laureat al Premiului Grammy, pe scena Festivalului George Enescu

Miercuri, 21 August 2013, ora 15:25
997 citiri
Laureat al Premiului Grammy, pe scena Festivalului George Enescu

Festivalul "George Enescu" il readuce la Bucuresti pe cunoscutul dirijor Mariss Jansons, alaturi de una dintre cele mai reputate orchestre ale momentului la nivel mondial: Royal Concertgebouw Orchestra. Peste exact o luna, Jansons va urca pe scena Salii Palatului pentru primul concert din cadrul Festivalului.

In cadrul seriei Marile Orchestre ale Lumii, de la ora 19.30, la Sala Palatului va avea loc concertul sustinut de Royal Concertgebouw Orchestra, sub bagheta lui Mariss Jansons si avandu-l ca solist pe Emanuel Ax - laureat Grammy si considerat unul dintre cei mai reputati pianisti contemporani, profesor la prestigioasa Julliard School. Programul include splendidul Concert Nr.3 pentru Pian si Orchestra in Do minor Op. 37 de Ludwig van Beethoven.

Revenirea dirijorului lituanian Mariss Jansons in Romania reconfirma pozitia pe care Festivalul Enescu o ocupa in randul celor mai prestigioase evenimentele muzicale europene. Cotidianul britanic "The Guardian" scria in anul 2012 ca Mariss Jansons ar putea fi, potrivit multora, chiar "cel mai bun dirijor din lume in acest moment".

Jansons este laureat al unui Premiu Grammy si dirijor principal al Royal Concertgebouw Orchestra, la randul ei in top 10 cele mai bune orchestre din lume potrivit unei ierarhii Gramophone din anul 2008. Dirijorul detine distinctia "Crucea de onoare a Austriei pentru stiinta si arta", cea mai inalta acordata pentru acest domeniu. Anul trecut si in anul 2006, Mariss Jansons a dirijat prestigiosul Concert de Anul Nou de la Viena.

Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana cand incepe cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", care se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#laureat Grammy Festival Enescu, #Festivalul George Enescu, #dirijor Festival George Enescu , #Festival Enescu