Artistii si muzicienii decorati de Klaus Iohannis

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 16:41
6164 citiri
Artistii si muzicienii decorati de Klaus Iohannis
Anamaria Marinca, actrita FOTO Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti, 3 octombrie, decretele de decorare a actritei Anamaria Marinca, muzicienilor Alexandra Ioana Dariescu si Alexander Balanescu si artistilor Simona Ligia Demetrescu Piovan (Nora Blaj) si Radu Bogdan Mihai, pentru contributia "majora" la promovarea imaginii Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a conferit Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria B - "Muzica", pianistei Alexandra Ioana Dariescu si violonistului si compozitorului Alexander Balanescu, in semn de "apreciere pentru daruirea si talentul interpretativ puse in slujba artei, pentru maiestria artistica si locul deosebit pe care il au in viata cultural-artistica a tarii, pentru talentul, daruirea si profesionalismul care au dus la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale, promovand imaginea Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord".

Presedintele Iohannis i-a decorat pe Simona Ligia Demetrescu Piovan (Nora Blaj), artist vizual, si Radu Bogdan Mihai, artist plastic, cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria C - "Artele plastice" in semn de "recunoastere si apreciere pentru importanta si prestigioasa cariera pusa in slujba artelor plastice, pentru talentul, daruirea si profesionalismul care au dus la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale si pentru contributia majora la promovarea imaginii Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord".

De asemenea, seful statului a conferit actritei Anamaria Marinca Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, Categoria D - "Arta spectacolului" in semn de "recunoastere si apreciere pentru importantele prezente artistice, in care talentul, energia si daruirea au dat viata si frumusete rolurilor interpretate, pentru contributia majora la promovarea imaginii Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord".

Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Actrița Anca Dumitra (36 de ani), cunoscută pentru rolul Gianinei din Las Fierbinți, a făcut un anunț surprinzător pe rețelele sociale. „Într-un tărâm magic, unde visele devin...
#Klaus Iohannis, #premiat, #decorat, #artisti, #muzicieni, #Anamaria Marinca, #actrita , #stiri cultura