Kelemen Hunor, după includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO: „Nu putem aștepta de la mineri să facă suc de zmeură bio”

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 08:02 3929 citiri
Președintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Facebook/Kelemen Hunor

Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris marți, 27 iulie, în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Președintele UDMR a comentat momentul spunând că Ministerul Economiei și Ministerul Culturii trebuie să vină cu propuneri alternativă pentru locuitori.

„Foarte bine că s-a luat această decizie. Trebuie să vină ministerul Economiei și ministerul Culturii cu propunere alternativă pentru locuitori. Acest lucru înseamnă bani și investiții, nu putem aștepta de la mineri să facă suc de zmeură bio”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

La rândul său, co-președintele USR-PLUS, Dan Barna a salutat includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. „Ziua de azi e o victorie pentru clasa politică. După proteste devine obiectiv UNESCO. E o provocare transformarea zonei, dar azi e un element de bucurie. Să nu zicem „aoleu am protejat monumentul, nu o să mai avem bani să ne dezvoltăm...”, a declarat Barna, potrivit sursei citate.

Eugen Furdui, primarul localității Roșia Montană FOTO Facebook/ Primaria Rosia Montana

Primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, a declarat marți, 27 iulie, că decizia UNESCO de a include Roşia Montană în patrimoniul mondial este defavorabilă pentru comunitate şi pentru România şi nu aduce beneficii pentru locuitori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News