Jean-Pierre Jeunet lanseaza un film 3D, la 12 ani dupa Amelie

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 11:15
1563 citiri
Jean-Pierre Jeunet lanseaza un film 3D, la 12 ani dupa Amelie

La 12 ani dupa succesul international al filmului 'Amelie', regizorul Jean-Pierre Jeunet revine la universul sau poetic pentru a relata in 3D povestea unui copil supradotat in 'The Young and Prodigious T.S. Spivet', transmite AFP.

Adaptat dupa un roman cu acelasi titlu de Reif Larsen, acest al saptelea lungmetraj al unuia dintre cei mai cunoscuti regizori francezi in strainatate aduce pe marele ecran aventurile lui T.S. Spivet, un copil de zece ani pasionat de stiinte, calcule si cartografie, care traieste la o ferma din Montana cu familia sa - un tata cu suflet de cowboy si o mama care se consacra clasificarii insectelor.

Datorita inventiei unei masini de miscare continua, copilul minune, interpretat de tanarul Kyle Catlett, castiga un prestigios premiu stiintific, pe care va merge sa-l ridice la Washington traversand SUA pe un tren de marfa, cu pretul a numeroase aventuri si intalniri.

Filmul va fi lansat miercuri in Franta si Belgia, urmand sa ajunga imediat apoi in Elvetia, Olanda si Grecia.

Lungmetrajul va fi distribuit in SUA de celebrul producator american Harvey Weinstein - care a distribuit 'Amelie' cu succes, dar si filmul 'The Artist', premiat la Oscar-, insa nu a fost stabilita inca data lansarii.

"Mi-am dat seama ca preocuparile mele se aflau in aceasta carte, care are de asemenea si emotie", a spus regizorul, adaugand ca si-a dorit sa poata realiza un film in 3D si in engleza. "Mi-am spus ca pot sa ma reinnoiesc facand cu adevarat ceva diferit", a marturisit el pentru AFP.

Chiar daca este filmat in engleza, acest lungmetraj, care ofera spatiu naturii si peisajelor, a fost turnat in mare parte in Canada, in provincia Alberta, cu "o productie europeana si, prin urmare, cu libertate de 'final cut'", a spus regizorul.

Filmul exploateaza in primul rand posibilitatile tehnicii 3D, pentru care a fost conceput inca din scenariu, folosind numeroase ilustratii, harti sau crochiuri cu eroul, prezente in cartea lui Reif Larsen.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Jean Pierre Jeunet film 3D, #Jean Pierre Jeunet Amelie , #regizori