Japonia cere UNESCO sa includa gastronomia nipona in patrimoniul mondial

Vineri, 09 Martie 2012, ora 17:00 2049 citiri
Foto: AFP

Autoritatile japoneze au anuntat, vineri, ca vor cere UNESCO sa includa gastronomia nipona in patrimoniul cultural mondial, aceasta solicitare facand parte dintr-o serie de incercari ale Japoniei sa recastige increderea in produsele sale, dupa dezastrul nuclear de la Fukushima.

Tokyo va cere ca "Washoku: Traditii culinare ale japonezilor" sa fie inregistrat ca parte a patrimoniului cultural mondial, au anuntat, vineri, ministrul de Externe si cel al Agriculturii, relateaza agentia de presa AFP, citata de portalul de stiri Asia One.

Bucataria bulgara ar putea intra sub patrimoniul UNESCO

"Washoku" este un fel de mancare care include orez, peste si legume si care este caracterizat de respectul pentru natura si de importanta acordata modului in care este servita mancarea, dar si de calitatea ingredientelor folosite.

Desi apreciata in intreaga lume, gastronomia nipona a avut de suferit in urma zvonurilor potrivit carora numeroase produse traditionale ar fi fost afectate de accidentul nuclear de la Fukushima.

Gastronomia franceza, declarata parte a patrimoniului UNESCO

In anul 2010, conducerea UNESCO a hotarat, in premiera, sa considere obiceiurile culinare ale unei natiuni drept un bun al patrimoniului mondial. De aceasta onoare a avut parte bucataria franceza, recunoscuta la nivel mondial pentru eleganta si preparate sale fine.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News