Ion Caramitru prezinta Eminescu in Statele Unite

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 17:59 1138 citiri

Actorul Ion Caramitru, neintrecut recitator al versului eminescian, impreuna cu clarinetistul Aurelian Octav Popa vor sustine, intr-un turneu americano-canadian de cateva zile, recitalul extraordinar EMINESCU, dedicat geniului poeziei romanesti.

Turneul, organizat de ICR New York in colaborare cu Queens Library, NY, Ambasada Romaniei la Washington DC, Consulatul General Onorific al Romaniei si Biserica Sfanta Treime din Philadelphia, va cuprinde patru reprezentatii cu recitalul Eminescu in limba romana la: New York (23 si 24 iunie), Washington DC (25 iunie) si Philadelphia (26 iunie) si cate o reprezentatie la Montreal (30 iunie) si Toronto (2 iulie).

Programul turneului include si participarea lui Ion Caramitru, alaturi de actrita Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, la o intalnire care va avea loc in 21 iunie la sediul ICR New York. Cei doi vor purta un dialog axat pe teme legate de schimburile internationale si de prezenta teatrului romanesc in strainatate, precum si de parcursul lor personal, marcat de tranzitia de la cariera de actor la cea de administrator cultural in Romania post-comunista.

Spectacolul imaginat de Ion Caramitru cerea un anume stil de acompaniament muzical, de sorginte simfonica. Acesta este aportul prestigiosului muzician Aurelian-Octav Popa, ca o fereastra catre poezie. Nu este o ilustratie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamana, dar se pot intalni daca ajung la acel nivel superior al bucuriei impartasite, ne incredinteaza compozitorul, starnindu-ne interesul o data in plus pentru o viitoare intalnire cu Eminescu, la Bucuresti, cat mai curand posibil.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com