Incident penibil in timpul Festivalului Enescu: Ce gafa a facut Primaria Capitalei

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 21:17
10519 citiri
Incident penibil in timpul Festivalului Enescu: Ce gafa a facut Primaria Capitalei

Recitalul care a avut loc, sambata, la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului George Enescu, a fost serios perturbat de probele de sunet care se faceau in piata din imediata apropiere, unde urma sa aiba loc un alt concert.

Situatia incredibila a fost dezvaluita de organizatorii festivalului pe Facebook, acestia cerandu-si scuze publicului, desi nu aveau nicio vina.

"Ne cerem scuze fata de cei prezenti la recitalul de astazi de la Ateneul Roman, pentru zgomotul inacceptabil care s-a auzit din Piata Enescu. Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spatiului din Piata Enescu pentru toata durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situatii, insa nu au primit aprobare.

In timpul recitalului, organizatorii Festivalului Enescu au incercat sa ii convinga pe cei care faceau probe de sunet pentru evenimentul din Piata Enescu sa se opreasca si sa le reia dupa incheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptata, pe motiv ca 'exista autorizatie'", se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook George Enescu Festival.

AFP: Bucuresti, capitala mondiala a muzicii in timpul Festivalului "George Enescu"

Mai multe detalii in legatura cu acest incident a postat pe aceeasi retea de socializare Oana Marinescu, fost purtator de cuvant al Guvernului Tariceanu.

"Ca sa intelegem cum gandeste administratia publica din Romania: avem Festivalul Enescu, o data la doi ani; vin artisti din toata lumea; oamenii isi cumpara bilete din timp; o buna parte din costurile de organizare sunt de la bugetul de stat; iar Comisia pentru evenimente cultural-artistice din subordinea secretarului general al Primariei Capitalei a refuzat sa rezerve Piata Enescu pentru festival, pe toata perioada acestuia, chiar daca nu avem Piata Festivalului decat de pe 10 septembrie.

In schimb au dat autorizatie pentru Folk You. Asa ca azi recitalul de la Atheneu a fost aproape compromis de probele de sunet pentru Folk You", a scris pe Facebook Oana Marinescu, exprimandu-si totodata convingerea ca "Enescu chiar merita mai mult decat o intrecere de egouri si de interese personale".

Ponta stie, dar nu spune cine va fi viitorul director artistic al Festivalului Enescu

Recitalul de la Ateneul Roman care a figurat sambata in programul Festivalului George Enescu a fost sustinut de Murray Perahia, unul dintre cei mai cautati si elogiati pianisti ai vremurilor noastre.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#recital Ateneu Enescu probe sunet , #Festival Enescu