Incepe "magia" George Enescu

Miercuri, 31 August 2011, ora 10:40
3383 citiri
Incepe "magia" George Enescu

Festivalul George Enescu incepe joi, 1 septembrie, cu motto-ul "Magia exista": o magie a muzicii, care vorbeste intregii lumi despre Romania, tara in care s-a nascut compozitorul.

Festivalul, care a ajuns la cea de-a XX-a editie, se desfasoara in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu, intre 1 si 25 septembrie.

Programul contine sectiuni diferite: "Mari orchestre ale lumii", "Recitaluri si concerte camerale", "Concertele de la miezul noptii", "World Music", "Spectacole de opera si balet", "Muzica secolului XXI", "George Enescu si contemporanii sai".

Astfel, la sectiunile de muzica internationala si contemporana, melomanii vor putea asculta, pe langa muzica clasica, si muzica traditionala, folk sau tango, dar si jazz, ento sau soul. Vor participa, la sectiunea World Music, Chava Alberstein si Mario Brunello.

In perioada festivalului sunt asteptate aproape 20 de concerte, 13 recitaluri si concerte camerale, opt concerte de muzica romaneasca, dar si spectacole de opera si balet.

Sunt asteptati la Bucuresti solisti de talie internationala, precum Antonio Meneses, Isabelle Faust, Katia si Marielle Labeque sau Jean Bernard Pommier.

Amatorii de opera vor putea urmari spectacolul "Oedip", realizat de Ada Tabacaru-Hogea, la Opera Nationala Bucuresti. Coregrafia este semnata Razvan Mazilu, scenografia de Viorica Petrovici, iar in distributie sunt Stefan Ignat (Oedipe), Horia Sandu (Tiresias) si Ionut Pascu (Creon).

Compania Nationala de Balet din Chile va prezenta un spectacol pe muzica de Bach, cu o coregrafie de Gigi Caciuleanu.

Deschiderea Festivalului va avea loc la Sala Palatului, incepand cu ora 19:30, cu Residentie Orkest/ Filarmonica din Haga, dirijata de Christian Badea. Orchestra va interpreta Simfonia nr. 1 in Mi b Major op. 13 de George Enescu si Simfonia nr. 10 in mi minor op. 93 de Sostakovici.

Festivalul George Enescu valorifica istoria muzicii clasice si a avut loc pentru prima oara in 1958, in onoarea violonistului, dirijorului, compozitorului si profesorului George Enescu. Operele acestuia vor fi interpretate de arstistii veniti la festival si vor fi o piesa de rezistenta a evenimentuliu.

"Muzica lui Enescu ramane un element esential pentru programul nostru", declara managerul Festivalului, Mihai Constantinescu.

"Suntem incantati ca atat de multi artisti internationali si ansambluri au fost de acord sa presteze munca compozitorului in acest an. Promovarea lui Enescu aminteste lumii puterea creatoare a acestui mare muzician roman. Fiecare guvern a reformat evenimentul inca din 1998, dar a recunoscut ca Festivalul Enescu este de mare valoare pentru Romania. Facem acest lucru, in parteneriat cu muzicieni din multe tari diferite, in scopul de a spune povestea artei si culturii romanesti, care este o poveste bogata si o evolutie."

Festivalul Enescu este un eveniment sustinut de Ziare.com, in calitate de partener media.

Programul festivalului poate fi vazut pe site-ul Festivalulenescu.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Festivalul George Enescu, #festivat Enescu, #program festival Enescu , #Festival Enescu