Inca un succes european pentru filmul despre copiii din Ferentari (Video)

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 11:21 3114 citiri
Foto: YouTube

Filmul "Toto si surorile lui", regizat de cineastul de origine romana Alexander Nanau, a primit premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a editie a Festivalului de Film de la Varsovia.

Cea de-a 30-a editie a Festivalului de Film de la Varsovia (Polonia) s-a desfasurat in perioada 10 - 19 octombrie. Premiile editiei din acest an a festivalului au fost decernate in cadrul unei gale care a avut loc sambata seara, conform site-ului evenimentului.

"Toto si surorile lui" a primit premiul pentru cel mai bun documentar din partea unui juriu format din Arto Halonen (Finlanda), Dorota Roszkowska (Polonia) si Frederic Tcheng (Franta).

Juriul a apreciat magistrala punere in scena a lui Alexander Nanau, excelenta dramaturgie, intimitatea cu personajele si modul inspirational in care sunt prezentate problemele sociale.

Un film despre copiii din Ferentari, castigator la Festivalul de Film de la Zurich (Video)

La aceeasi categorie, a filmelor documentare, o mentiune speciala a fost acordata peliculei "Crossroads/ Perekrestok", de Anastasiya Miroshnichenko, o coproductie Belarus - Suedia.

Marele premiu al editiei din acest an a Festivalului de Film de la Varsovia a fost acordat lungmetrajului "The Coffin in the Mountain/ Binguan", de Xin Yukun (China).

Documentarul "Toto si surorile lui", regizat de Alexandru Nanau, un cineast premiat cu Emmy, prezinta o extraordinara poveste de dragoste a unei familii. Totonel, in varsta de 10 ani, si surorile lui traiesc intr-o zona foarte saraca si asteapta ca mama lor sa se intoarca acasa din inchisoare.

Alexander Nanau s-a nascut in Romania si a trait in Germania o lunga perioada de timp. Este absolvent al Academiei de Film si Televiziune din Berlin. A lucrat, in principal ca regizor secund, la mai multe productii de televiziune si filme, printre care "Taking Sides", in regia lui Istvan Szabo (2001).

Din 2002 pana in 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe productii teatrale puse in scena in Europa. Productia sa "Peer Gynt", in regia lui Peter Zadek, a fost proiectata la festivaluri de film din Germania si Franta.

In 2010, documentarul "Lumea vazuta de Ion B.", produs de HBO Romania si regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a editie a premiilor Emmy. De asemenea, "Lumea vazuta de Ion B." a castigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar in 2010.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News