Guvernul amana Concursul International "George Enescu" pentru 2014

Joi, 14 Februarie 2013, ora 11:20
1905 citiri
Guvernul amana Concursul International "George Enescu" pentru 2014
Foto: postmodern.ro

Guvernul Romaniei si Primaria Bucuresti vor finanta impreuna Festivalul George Enescu, care se va desfasura intre 1 si 28 septembrie, insa concursul cu acelasi nume se amana pentru 2014.

Conducerea Ministerului Culturii si Comitetul de Organizare a Festivalului si Concursului International "George Enescu" au analizat bugetul propus de Guvern prin Ministerul Culturii, precum si structura si programul editiei din 2013.

Avand in vedere ca bugetul festivalului este sustinut in cea mai mare parte de catre Guvern, pe fondul actualelor conditii economice, a fost regandita constructia acestuia in asa fel incat Romania sa continue sa organizeze acest eveniment la standarde internationale, se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Guvernului, in calitate de producator al festivalului, i se alatura si Primaria Bucuresti, care va contribui cu o suma din bugetul propriu la fondurile necesare finantarii. S-a analizat si posibilitatea continuarii atragerii unor fonduri din surse private, existand interes din partea unor companii.

Festivalul va avea loc in perioada 1-28 septembrie 2013, gazduind 150 de spectacole de muzica, opera si balet in Bucuresti si in alte centre culturale din tara: Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara.

In urma analizei efectuate, s-a decis regandirea structurii si a modului de organizare a Concursului International "George Enescu". In acest sens, s-a hotarat decalarea editiei din acest an a Concursului pentru aceeasi perioada a anului viitor - 2014 - astfel incat sa se desfasoare o data la doi ani, alternand cu editiile Festivalului "George Enescu".

Aceasta modificare de calendar nu va afecta standardele Concursului, ci este menita sa permita o imbunatatire a acestora, in conditiile efortului logistic si financiar pe care un astfel de demers il presupune.

Avand in vedere ca inscrierile pentru Concursul "George Enescu" editia 2013 nu au inceput pana la data efectuarii acestei analize, decalarea manifestarii nu va crea prejudicii eventualilor concurenti.

Festivalul International "George Enescu" ramane in atentia Guvernului si Ministerului Culturii ca prioritate a politicii culturale si de sustinere a brandului cultural de tara, se mai arata in comunicat.

F.N.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Guvern finantare Festival George Enescu, #Primarie Bucuresti finantare Festival Enescu, #Festival George Enescu septembrie 2013 , #Festival Enescu