Furtul tablourilor din Olanda devine film romanesc de actiune: Subiectul vinde de la sine

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 20:42
2561 citiri
Furtul tablourilor din Olanda devine film romanesc de actiune: Subiectul vinde de la sine
Foto: Arhiva

Furtul tablourilor din muzeul Kunsthal din orasul olandez Rotterdam din noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 devine subiect de film.

"Fotograful Cristian Movila si regizorul si producatorul Tudor Giurgiu dezvolta impreuna un proiect de lung-metraj care reda pas cu pas afacerea palpitanta care a dus la posibila disparitie prin ardere a unor opere de arta a caror valoare depaseste, conform expertilor, 18 milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai mediatizate furturi de opere de arta pe plan mondial", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acelasi subiect care a starnit interes pentru New York Times, The Guardian, Huffington Post, BBC, CNN, Le Figaro, Le Point si Der Spiegel i-a facut pe cei doi romani sa realizeze un film.

"Deja am primit propuneri de colaborare din partea unor producatori din Marea Britanie, Olanda si Statele Unite. Subiectul vinde de la sine, este un excelent pretext pentru un film de actiune diferit de majoritatea filmelor de gen.

Viteza cu care s-a produs furtul, psihologia si motivatiile autorilor jafului, faptul ca provin dintr-o comunitate de lipoveni izolata, care traieste intr-un sat locuit preponderent de varstnici, sunt elemente care vor da o culoare specifica unei povesti cu iz universal. Evaluam posibilitatea realizarii filmului in limba engleza, cu o distributie internationala, in care sa se regaseasca actori europeni si americani de top", a declarat Tudor Giurgiu.

Rasturnare neasteptata de situatie: Tablourile furate nu au fost arse, hotul are o intelegere cu olandezii

"Dincolo de povestea aproape fantezista, dar atat de reala, ce ma fascineaza la intregul caz e ca devine un argument foarte prezent intr-o discutie care dureaza de secole. Care e valoarea operei artistice si cat de mult variaza ea functie de publicul care o apreciaza. Am vazut cu totii tablourile, opere inestimabile valorind milioane de euro, dar cat valoreaza de fapt un Picasso in mana unei mame care crede ca isi ajuta fiul?", se intreaba Cristian Movila.

Tablourile furate din Olanda sunt "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#tablouri furate Olanda film, #film subiect tablouri furate, #tablouri furate film , #regizori