"Furios si iute 9", cel mai bun debut in cinematografele romanesti de la inceputul pandemiei. Incasari de aproape 3 milioane de lei

Marti, 29 Iunie 2021, ora 09:09
2679 citiri
"Furios si iute 9", cel mai bun debut in cinematografele romanesti de la inceputul pandemiei. Incasari de aproape 3 milioane de lei
Filmul are un buget de productie de 200 de milioane de dolari FOTO Imdb.com

Lungmetrajul "Furios si iute 9/ Fast & Furious 9" a inregistrat in weekend-ul trecut cel mai bun debut in cinematografele romanesti de la inceputul pandemiei.

Cel mai recent film din franciza "Fast & Furious" a Universal a debutat in Romania cu 116.968 de spectatori si incasari de 2.975.764 de lei, potrivit cifrelor oferite News.ro de Cinemagia.

Premiera lungmetrajului regizat de Justin Lin, cu Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, John Cena si Tyrese Gibson in distributie, a fost amanata de mai mult ori, la nivel global, din cauza pandemiei.

"Furios si iute 9" a obtinut cel mai bun weekend de debut de la inceputul pandemiei - in februarie 2020, comedia "Miami Bici" debuta pe marile ecrane romanesti cu incasari de peste 3,3 milioane de lei. Anul acesta, pana in prezent, cel mai bun prim weekend a fost inregistrat de "Peter Iepurasul: Fugit de acasa", cu incasari de putin peste 800.000 de lei.

Filmul are un buget de productie de 200 de milioane de dolari, iar la nivel global, in primul weekend a generat incasari de aproximativ 405 milioane de dolari.

In actualul top, pe locul al doilea s-a mentinut "Raya si ultimul dragon/ Raya and The Last Dragon", animatie Disney realizata pe computer. In al doilea weekend de la debut, lungmetrajul a generat incasari de 155.263 de lei. Numarul spectatorilor nu a fost comunicat de distribuitor.

Filmul spune povestea unei lumi fantastice - Kumandra - unde, in urma cu mult timp, oamenii si dragonii traiau impreuna in pace si armonie. Legatura dintre cele doua specii era atat de stransa, incat atunci cand o forta malefica a amenintat taramul, dragonii s-au sacrificat ca sa ii salveze pe oameni.

Comedia de actiune "Hitman's Bodyguard 2: Nevasta asasinului/ The Hitman's Wife's Bodyguard", cu Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek si Antonio Banderas in distributie, continuarea "Hitman's Bodyguard" din 2017, a coborat doua pozitii in clasament, pana pe trei. In al doilea weekend de la premiera, filmul a fost vizionat de 6.389 de spectatori si a generat incasari de 148.149 de lei.

Filmul horror "Altarul/ The Unholy", in care un jurnalist cazut in disgratie investigheaza un fenomen ciudat intr-o comunitate mica de fermieri, a coborat un loc, pana pe patru, dupa ce, in al doilea weekend de la lansare a fost vizionat de 5.615 spectatori si a generat incasari de 115.568 de lei.

Animatia "Bigfoot Junior 2/ Bigfoot Family" a debutat pe pozitia a cincea in box office-ul romanesc de weekend, cu 5.019 spectatori si incasari de 104.858 de lei.

Top 10 este completat de animatia "Peter Iepurasul: Fugit de acasa", comedia de actiune "Cruella", thrillerul "Fara zgomot 2", filmul horror "Traind printre demoni: E mana diavolului" si de filmul fantasy "Godzilla vs. Kong".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Furios si iute 7 Romania, #Film, #cultura , #festival film