Filmele romanesti cu cei mai multi spectatori

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 22:01
2371 citiri
Filmele romanesti cu cei mai multi spectatori

"Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, a fost filmul romanesc care a avut cei mai multi spectatori in acest an, arata estimarile realizate de Asociatia Film Romania.

Filmul a avut anul acesta 64.000 de spectatori si incasari de 6.981.473 de lei, arata estimarile citate de Mediafax.

Filmul "Despre oameni si melci" ii are in distributie pe Andi Vasluianu, Monica Barladeanu, Dorel Visan sau Ion Besoiu si a avut premiera in Romania pe 14 septembrie.

"Despre oameni si melci", premiat la Festivalul de film de la Valladolid

Pe locul al doilea in clasamentul filmelor in functie de numarul de spectatori se afla comedia romantica semnata de Iura Luncasu - "Minte-ma frumos", care a avut 55.700 de spectatori si incasari de 957.000 de lei. De altfel, "Minte-ma frumos" a fost filmul romanesc care a inregistrat cele mai mari incasari in 2012.

Pe pozitia a treia in topul spectatorilor s-a clasat cel mai premiat film romanesc de anul acesta, "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu. Filmul se afla pe lista scurta de noua filme din care vor fi alese nominalizarile la Oscarul la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina". Pelicula a adus 55.000 de spectatori in cinematografele romanesti si a avut incasari de 459.000 de lei.

Pe locul al patrulea in Top 10 se afla "Ho Ho Ho 2: O loterie de familie", care a avut 42.500 de spectatori si incasari de 680.000 de lei, filmul fiind urmat de pelicula lui Lucian Georgescu, "Tatal fantoma", care a avut 19.755 de spectatori si incasari de 76.273 de lei.

Pe locul sase se regaseste "S-a furat mireasa", regizat de Jesus del Cerro, cu 17.967 de spectatori si incasari de 299.917 de lei. "S-a furat mireasa".

Pe locul sapte in box office-ul de final de an s-a clasat debutul lui Silviu Purcarete in regia de film - "Undeva la Palilula". Urmatorul clasat este "Ultimul corupt din Romania" de Sergiu Nicolaescu- film care a avut 13.195 de spectatori si incasari de 225.816 lei.

Pe pozitia a noua se regaseste filmul "Si caii sunt verzi pe pereti" de Dan Chisu, care a avut 9.000 de spectatori si 52.300 de lei incasari, fiind urmat de "Toata lumea din familia noastra" de Radu Jude, cu 6.287 de spectatori si cu incasari de 26.806 de lei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#filme romanesti spectatori, #Despre oameni si melci, #filme box office romanesc , #regizori