Festivalul Enescu, un altfel de spectacol: Acorduri de vioara la Palatul de Justitie

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 23:18
1933 citiri
Festivalul Enescu, un altfel de spectacol: Acorduri de vioara la Palatul de Justitie

Premiera in Festivalul Enescu! Palatul de Justitie devine, luni seara, de la ora 20:00, sala de concert pentru unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, Pinchas Zukerman.

Organizat in parteneriat cu Festivalul International "George Enescu", evenimentul inscrie, astfel, Palatul de Justitie, un loc cunoscut mai degraba pentru procese, dar in acelasi timp o cladire-simbol din punct de vedere arhitectural, pe harta Bucurestiului Creativ.

"Ideea de a introduce Palatul de Jutitie pe agenda Festivalului George Enescu a pornit de la dorinta noastra de a asocia doua simboluri cu incarcatura puternica, dar foarte diferite ale societatii romanesti: Festivalul Enescu, un proiect de succes in plan national si international, si Justitia care trebuie sa-si recastige increderea societatii romanesti si nu numai", a declarat pentru presa Robert Cazanciuc, Ministrul Justitiei.

Pinchas Zukerman este, de mai bine de patru decenii, un fenomen in lumea muzicii, fiind respectat deopotriva ca violonist, violist, dirijor, pedagog si muzician de camera. De-a lungul anilor, a colaborat cu cele mai mari orchestre ale lumii: Orchestra Filarmonica din Israel, Orchestra Simfonica a Teatrului Maarinsky, Orchestra Monte Carlo, Filarmonica Ceha, Orchestra de Radio Bavareza, Orchestra Festivalului Miyazaki si Orchestra Teatrului San Carlo din Napoli etc.

Nascut in Tel Aviv in 1948, Pinchas Zukerman a ajuns in America in 1962, pentru a studia la prestigioasa Juilliard School. Pinchas Zukerman a primit Medalia Artelor, Premiul Isaac Stern pentru excelenta in domeniul artistic si a fost numit Mentor Rolex. Discografia sa contine peste 100 de titluri si i-a adus 21 de nominalizari la premiile Grammy si doua premii.

"Tineretea se agata de unii oameni... Pinchas Zukerman pare a fi acel virtuoz mereu tanar: cu o ingeniozitate expresiva, o muzicalitate molipsitoare, o tehnica impecabila, lipsita de orice efort. Este mereu o placere sa fii in compania lui muzicala", scria The Los Angeles Times.

Cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu" se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Palat Justitie Pinchas Zukerman, #concert Palat Justitie, #violonist Zukerman Festival Enescu, #violonist Pinchas Zukerman , #Festival Enescu