Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Cultura > Festival Enescu
A   A   A

Festivalul Enescu - ce surprize aduce si cand se pun in vanzare biletele

Festivalul Enescu - ce surprize aduce si cand se pun in vanzare biletele
Aproximativ 40.000 de bilete individuale vor fi puse in vanzare pentru Festivalul International George Enescu, incepand cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10.00.

Peste 150 de evenimente sunt programate sa aiba loc in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti si in mai multe orase din tara (Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara), in cadrul Festivalului Enescu. In aceasta perioada, programul Festivalului este finalizat si se actualizeaza permanent pe festivalenescu.ro.

Editia 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de alti compozitori precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten - comemorati in acest an, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc.
Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unor artisti si orchestre precum: Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Munchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Pe scena Festivalului vor urca si personalitati ale muzicii clasice internationale. Printre invitati se numara dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgeny Kissin. Actorul roman Marcel Iures va debuta ca narator, alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii George Enescu in cantata "Gurre-Lieder".

Se vor afla pentru prima oara in Romania, cu ocazia acestei editii a Festivalului, formatii si artisti precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru intaia data la Bucuresti, in ultimii 50 de ani, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich si Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka, Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.
Revin pe scena Festivalului si orchestre care au mai fost la editia precedenta, precum Royal Concertgebouw Amsterdam si Staatskapelle Berlin, Academia Santa Cecilia di Roma.

Biletele se gasesc pe site-ul eventim.ro, la punctele de vanzare ale Eventim, librariile Humanitas si Carturesti. Preturile la care vor fi vandute bilete variaza intre 20 si 80 de lei.

Informatii suplimentare despre Festivalul George Enescu editia 2013 pot fi gasite pe festivalenescu.ro.
Facebook ShareTweet
 Joi, 28 Martie 2013, ora 23:32

 Articol citit de 729 ori

Citeste si: