Emir Kusturica renunta la filme? Vrea sa candideze pentru primaria unui oras

Joi, 20 August 2015, ora 11:47 1539 citiri
Foto: Hepta.ro

Celebrul regizor sarb Emir Kusturica a declarat miercuri ca se gandeste "serios" sa candideze la primaria micului oras bosniac Trebinje, care este pentru el sursa de inspiratie si unde i-ar placea sa realizeze numeroase proiecte.

In declaratii acordate televiziunii bosniace Alternativna, Kusturica a mentionat proiecte din domeniul cultural, spiritual, educativ, comercial si turistic, precum si finalizarea unui aeroport, relateaza EFE.

Regizorul Emir Kusturica, de partea Moscovei: Cer protejarea rusilor de pe teritoriul Ucrainei

"Daca acest lucru presupune sa candidez la primarie si sa castig, atunci puteti sa considerati ca face parte dintre viitoarele mele proiecte", a spus regizorul unor filme celebre precum "Underground" (1995).

Kusturica, 60 de ani, a precizat ca nu ar candida din partea vreunui partid politic si nu a dat explicatii din partea carei formatiuni ar putea aspira la acest post, dar a subliniat ca "exista discutii pe aceasta tema".

Emir Kusturica investeste in crearea de centre culturale in Serbia

El a adaugat ca a locuit in multe orase, insa Trebinje ii place cel mai mult mai ales datorita pozitiei sale geografice, arhitecturii si dispunerii strazilor.

Trebinje, orasel de 25.000 de locuitori, este o entitate sarba din Bosnia-Herzegovina si se afla la 20 de kilometri de Marea Adriatica, avand o clima mediteraneana.

Alegerile municipale din Bosnia-Herzegovina sunt prevazute anul viitor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News