Duminici Muzicale: Festivalul George Enescu, punte comuna intre Est si Vest

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 17:57 1264 citiri
Foto: RFI

Cat de important este ca Romania sa fie aliniata la circuitul international al valorilor? Cum putem sa fim conectati la o piata culturala internationala din ce in ce mai competitiva? Sunt cateva dintre intrebarile la care va raspunde, duminica, 28 iulie, Theodor Paleologu (diplomat, fost Ministru al Culturii) si Cristian Lupes (dirijor) incepand cu ora 11.00, la Libraria Humanitas Cismigiu.

Theodor Paleologu va vorbi despre directiile pe care Romania le poate urma - prin Festivalul Enescu - pentru a fi prezenta pe harta culturala a lumii. Discutia va fi precedata de microrecitalul violonistului Paul Raducanu, bursier in programul Tinere talente 2013 al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Acesta va interpreta lucrari de Johann Sebastian Bach si Vasile Filip.

Festivalul International "George Enescu" este cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania care aduce fata in fata, pe aceeasi scena, unii dintre cei mai mari muzicieni straini si unii dintre cei mai buni muzicieni romani.

Peste 150 de evenimente sunt programate pentru perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti si in mai multe orase din tara (Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara), in cadrul Festivalului Enescu.

Informatii suplimentare despre Festivalul George Enescu editia 2013 pot fi gasite pe festivalenescu.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com