Documentarul "Totul va fi bine", premiera mondiala la festivalul TIFF

Joi, 16 Iulie 2020, ora 07:15
2080 citiri
Documentarul "Totul va fi bine", premiera mondiala la festivalul TIFF
Foto: Captura Youtube/ Rollercoaster PR

Premiera mondiala a documentarului de debut "Totul va fi bine", in regia lui Adrian Pirvu si Helena Maksyom va avea loc in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, in sectiunea "Zilele Filmului Romanesc". Festivalul va avea loc intre 31 iulie si 9 august.

"Totul nu va fi bine", un road-movie in care un regizor pe jumatate nevazator incearca sa descopere efectele Cernobilului asupra sa, va fi lansat in cinematografele in aer liber din 7 august.

In calatoria lor, Adrian si Helena cunosc oameni afectati de dezastrul nuclear petrecut in 1986, iar pe masura ce descopera impactul Cernobilului asupra unei intregi generatii, problemele lor de sanatate se agraveaza si le complica planurile.

Adrian Pirvu s-a nascut in anul dezastrului de la Cernobil. Mama lui a crezut ca glaucomul si orbirea partiala ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei in Ucraina, pe cand era insarcinata in 6 luni. Are aproape 30 de ani - e singur si debusolat. Dupa ce mama ii prezinta povestea nasterii sale, decide sa plece in Ucraina sa faca un film despre cei afectati de dezastru si sa gaseasca o cale de impacare cu sine. In Kiev o intalneste pe Helena, crescuta in tara grav afectata de accidentul nuclear si devine partenera lui Adrian in realizarea documentarului.

Scenariul si regia documentarului sunt semnate de Adrian Pirvu si Helena Maksyom, montajul a fost realizat de Alexandru Radu si Vladimir Gojun. Producatori sunt Alexandru Solomon si Ada Solomon, iar coproducatori - Olena Yershova, Adrian Pirvu, Andrii Yashchyshyn.

Festivalului International de Film Transilvania, ajuns la cea de-a XIX-a editie, va avea loc anul acesta intre 31 iulie si 9 august, la Cluj-Napoca.

"Totul nu va fi bine" este o productie Hi Film realizata in coproductie cu TATO FILM si microFILM, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Agentiei de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativa - MEDIA al Uniunii Europene si al Televiziunii Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
"I Am: Céline Dion", documentarul în care cântăreaţa vorbeşte despre boala care o ţine departe de scenă, Stiff Person Syndrome, va fi prezentat pe Prime Video în 25 iunie, a anunţat...
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#Film, #festival, #TIFF, #documentar, #cernobil , #stiri cultura