Directoarea Teatrului National din Timisoara, cavaler al Frantei

Vineri, 24 August 2012, ora 00:53 1980 citiri

Ada Hausvater, directoarea Teatrului National din Timisoara, a devenit Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor al Frantei.

Aceasta a primit distinctia din partea Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta pentru realizarilor artistice si manageriale, la propunerea Institutului Francez din Timisoara, informeaza Evenimentul Zilei.

Adei Hausvater i-a reusit plasarea in circuitul teatral a doua noi sali de teatru - Sala 2 - fost manej imperial, devenita ulterior sala de sport, recuperata dintr-o avansata stare de degradare - si Studio 5.

Totodata, directoarea Nationalului timisorean a realizat Fabrica de decoruri, prima structura de acest gen din Romania, si a recuperat sinagoga desacralizata din cartierul Fabric, care va fi transformata intr-o noua sala de spectacole, in cadrul viitorului Centru European de Antropologie Multiculturala a Spectacolului.

Ordinul Artelor si Literelor este, conform decretului de constituire, o decoratie care "recompenseaza acele persoane care s-au distins prin creatiile lor in domeniul artistic sau prin contributia pe care au avut-o in propagarea artelor si literelor in Franta si in lume".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com