Diamante naturale vs. sintetice - ce trebuie sa stim?

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 09:00
12388 citiri
Diamante naturale vs. sintetice - ce trebuie sa stim?

In Romania, vanzarea bijuteriilor cu diamante si pietre pretioase capata consistenta in fiecare an. Cumparatorii isi rafineaza gusturile iar designerii si manufacturile tin pasul prin creatii din ce in ce mai valoroase si mai spectaculoase.

Cand cumperi un inel de logodna sau o pereche de verighete cu diamante naturale, achizitia nu o faci "la cantar". Nimeni nu spune: "Buna ziua, vreau sa cumpar si eu 3,75 de grame de inel cu diamante".

Aurul de 18 kt este un metal pretios premium cu calitati net superioare gablontului, la fel cum, un diamant natural nu suporta comparatie cu o piatra alba (chiar si pompos denumita cristal) si care este obtinuta sintetic.

L-am intrebat pe M. Constantinescu, CEO Diamante.ro/FIRESQ, cine si de ce ar prefera diamantele sintetice intr-o bijuterie:

"Este o chestiune de alegere. Desi noi vindem doar diamante naturale certificate international, nu avem nimic impotriva progresului tehnologic, deci a diamantelor sintetice sau a altor pietre pretioase obtinute sintetic, atat timp cat clientii sunt corect informati. Din pacate, pe piata, sunt tot felul de substitute sintetice, cu denumiri pompoase care te induc in eroare iar cei ce fac asta o fac vadit intentionat: smaraldele sau safirele hidrotermale, safirele diffusion sau diamantele 'man-made' (remarcati ca nu au denumiri de sine statatoare ci 'capuseaza' denumirea pietrei naturale) sunt doar cateva exemple."

Cine prefera "resturile", alege sinteticul

Fiindca tot este o chestiune de alegere, e bine sa stim concret cum stau lucrurile. Istoric vorbind, vechii alchimisti au incercat secole la rand sa transforme plumbul in aur. Formule magice, potiuni secrete si... iata ca stiinta moderna si tehnologia avansata de azi au reusit sa ne aduca in punctul in care avem aur facut din plumb.

L-am rugat sa comenteze acest aspect pe CEO Diamante.ro:

"De acord cu evolutia stiintei pana la punctul in care, cu sinceritate, trebuie sa spunem ca acest aur al alchimistilor moderni se cheama gablont, tot asa cum alchimia moderna a transformat sticla in cristal sau praful de carbon in diamant. Asta este adevarul si cine doreste sa poarte o astfel de bijuterie, in care aurul nu este aur iar diamantul nu este diamant, este absolut liber sa o faca. Exista, de exemplu, pietre sintetice facute in laborator folosind praful rezultat de la slefuirea pietrelor naturale - este ca si cum am incropi un 'festin' din resturile de mancare de la masa bogatilor", spune M. Constantinescu.

Trebuie sa recunoastem ca nu e o imagine prea placuta, pe de o parte, iar pe de alta ca omul nostru modern trebuie sa aiba optiuni si sa aleaga in cunostinta de cauza. Si nu e usor deloc, fiindca suntem bombardati zilnic cu sute de informatii din care trebuie sa alegem "adevarul".

Cumparatorul de bijuterii din aur cu diamante naturale face parte dintr-o categorie aparte de oameni. Si nu e vorba doar de un anume statut financiar, aspect ce nu trebuie ignorat, ci si de unul ce tine de o anume educatie sociala.

"Intr-adevar clientii nostri au o anumita forta financiara, dar acest aspect devine cumva secundar cand vorbim de pietrele naturale vs. cele sintetice. Ca si client, pur si simplu trebuie sa stii ca fascinatia unei bijuterii consta si in faptul ca un mineral natural a fost slefuit si incrustat in metal pretios astfel incat sa transforme, firesc, valoarea in emotie. Diamantele certificate international pe care noi le montam in creatiile noastre au la baza garantii solide oferite de cele mai prestigioase institute gemologice din lume. A lucra doar cu pietre pretioase naturale montate in aur de 18kt, asa cum facem noi, este deja o promisiune indeplinita in cei 24 de ani de activitate", spune M. Constantinescu, CEO Diamante.ro/FIRESQ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#diamante naturale certificate international, #bijuterii aur diamante , #documentar