Deputatul care a criticat "Pozitia copilului": Imi pare rau

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 08:46 2906 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Victor Cristea, care marti a criticat dur filmul "Pozitia copilului", a declarat, in aceeasi zi, seara, ca nu a urmarit sa impuna cenzura unor oameni de arta.

In cadrul unei interventii telefonice la Digi 24, deputatul si-a cerut scuze tuturor celor care au contribuit la productia filmului premiat cu Ursul de Aur la Berlin.

"Perceptia a fost alta. Se pot prezenta, ca peste tot, o serie de aspecte din societatea noastra, nepotismele care au fost prezentate puteau fi prezentate si cu alte cuvinte. Toti trebuie sa depunem eforturi pentru educatia tinerilor. Inteleg foarte bine, degeaba la nivel central se cauta sa se faca educatie, daca nu se intra cu educatia sa se faca la nivelul strazii. Si filmul are un rol foarte important", a declarat deputatul la Digi24.

Victor Cristea a mai precizat ca "Nu a fost vorba de un proiect de lege care sa cenzureze. Proiectul de lege a fost propus pentru respingere. Si am spus ca este bine ca este respins intrucat libertatea de exprimare si de opinie este prezentata in Constitutie", a precizat Victor Cristea.

"Cu tot regretul imi cer scuze. Dar toate cele cate s-au mai intamplat, nimeni nu ne doreste binele si atunci macar noi sa facem pe cat posibil, ca avem o imagine asa cum o stim si depinde de noi sa ne-o facem", mai spus Cristea.

La randul sau, Gyorgy Frunda, membru UDMR, consilier onorific al premierului, a afirmat, glumind, ca ar trimite interventia de la tribuna Parlamentului a deputatului PSD Victor Cristea la Festivalul Zmeura de Aur.

"Are sanse serioase sa castige acest trofeu. E rusinos ce spune. Cred eu ca nu e rolul unui deputat de a face asemenea interventii", a spus Frunda, invitat in studioul postului de televiziune citat.

Deputat PSD: "Pozitia Copilului" denigreaza poporul roman, e plin de obscenitati si injuraturi (Video)

Deputatul de Vaslui, profesor de meserie, s-a declarat, marti, revoltat ca productia "Pozitia Copilului" a fost finantata de statul roman si premiata peste hotare.

In viziunea parlamentarului PSD Vasile Cristea, pelicula denigreaza nu numai invatamantul romanesc, ci si statul roman, cu toate ca a primit anul acesta "Ursul de aur".

"Cu cateva luni in urma am vazut cu un coleg de-al meu un film, 'Pozitia copilului'. M-a impresionat foarte mult... Dupa un timp aud ca este premiat acest film. Am vrut sa ies din sala cand a inceput filmul.... Cu cuvinte atat de urate.... Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala si in filmul ala numai niste obscenitati, trivialitati, injuraturi... Copilul catre mama, ii spunea tot felul de lucruri urate.

Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman si minimalizarea activitatii in invatamantul nostru? Si noi venim sa-i mai dam artistului... Pe ce bani?... Sa-l si legiferam sa denigreze si sa ne faca inculti. Cu ce bani a facut acest film, l-a facut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui?", a intrebat deputatul de Vaslui de la tribuna Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News