Dan Voiculescu il ameninta cu tribunalul pe Mihai Sora: "Cuvintele jignitoare nu pot fi justificate. Retractati postarea"

Luni, 31 Mai 2021, ora 16:38 13879 citiri
Dan Voiculescu si Mihai Sora, la un pas sa ajunga in instanta

Omul de afaceri Dan Voiculescu, prin firma sa de avocatura, il ameninta cu tribunalul pe filosoful Mihai Sora dupa ce acesta a scris, intr-o postare pe Facebook, ca nu isi explica de ce Editura Academiei Romane a acceptat sa-i publice o carte "turnatorului cu ifose de intelectual".

In postarea sa, Sora il numeste pe Voiculescu "asemenea personaj", "turnator cu ifose de intelectual" si insinueaza ca acesta a ajuns sa fie publicat de Academia Romana prin "complicitati, legaturi subterane si transfer de fonduri".

In urma postarii, Voiculescu i-a trimis o notificare lui Sora in care-i aduce la cunostinta ca, daca nu va sterge postarea, se va adresa instantelor judecatoresti.

"In mesajul postat de dvs pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului cum ar fi "turnator cu ifose de intelectual", "asemenea autor" si sunt aduse acuzatii cum ca as fi ajuns sa public la Editura Academiei Romane prin "complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri (caci, in mod probabil, au fost cumparate niste "indulgente" acolo)".

In conditiile in care nu exista nicio dovada in sensul ca acuzatiile privind "complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri" sunt reale, se constata ca Dvs ati depasit limitele acceptabile ale libertatii de exprimare, afirmatiile reprezentand un atac indreptat impotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi "turnator cu ifose de intelectual" si "asemenea autor", acestea nu pot fi justificate in niciun context" se arata in notificare.

"Pentru aceste motive, va solicit sa retractati, de indata, postarea de pe reteaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. In cazul in care nu veti da curs prezentei notificari, ma voi adresa instantelor judecatoresti competente, urmand ca Dvs sa suportati costurile unui asemenea demers", a conchis Voiculescu in notificare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News