Cornelia Untilov: Calatorie pe sfoara, la Clubul Taranului Roman

Sambata, 25 Mai 2013, ora 15:39
3500 citiri
Cornelia Untilov: Calatorie pe sfoara, la Clubul Taranului Roman
Foto: Ziare.com

Artistii se exprima greu prin cuvinte. Daca privesti cu atentie creatiile Corneliei Untilov, descoperi insa o lume intreaga de exprimari.

Sticla, pictura, ceramica, piele, orice iese din imaginatia acesteia are cel putin o mie de cuvinte atasate.

Dar cand e sa vorbeasca despre ea sau lucrarile ei, cuvintele vin greu. Cornelia a vernisat, zilele trecute, expozitia "Calatorie pe sfoara", la Clubul Taranului Roman din incinta Muzeului Taranului Roman, iar invitatii au primit palinca si slanina, a explicat Cornelia, pentru Ziare.com.

Curatorul expozitiei este Mihaela Munteanu-Streck.

Sunt expuse 22 de lucrari, cu preturi cuprinse intre 300 si 400 de euro. "Calatorie pe sfoara" este "o calatorie intre forma, material si culoare, de-a lungul sforii".

Exponatele sunt din lemn, sfoara si alte materiale, iar culorile predominante sunt rosu inchis, negru, alb. "Am ales rosul pentru ca e culoarea inimii. Intre alb si negru, rosul are forta pe care vreau s-o transmit", a explicat Cornelia Untilov alegerea cromatica. "De ce lemn si sfoara?" "Pentru ca sunt legate de pamant", raspunde Cornelia.

De-a lungul carierei sale de artist, Cornelia Untilov a lucrat cu sticla, ceramica, lemn, dar si piele sau panza. A avut peste 20 de expozitii, personale sau de grup, in mai multe orase din tara si in Bucuresti.

Printre lucrarile expuse se afla si un autoportret, cel de mai jos. Intrebata ce a vrut sa transmita, artista raspunde: "Nu m-am gandit sa transmit ceva, am vrut sa ma vad, sa-mi pun intrebari, sa-mi caut raspunsuri".

Lucrarile artistei pot fi gasite si pe site-ul Corneliei Untilov. Materiale preferate nu are, iar acest lucru se vede si din multitudinea de abordari artistice. "Nu am un material preferat. Imi plac toate. Am senzatii diferite, frumoase", spune ea.

A absolvit Universitatea Nationala de Arte, Facultatea de Arte Plastice si Decorative, Sectia Ceramica-Sticla-Metal abia in 2007, imediat dupa Revolutie terminand cursuri de pictura la Scoala Populara de Arte.

Am intrebat-o pe Corneille, cum ii spun prietenii, ce amintiri are de dinainte de Revolutie. "Iti pot spune culoarea care predomina in amintirile mele din acea perioada: gri si imensa bucurie de a ajunge acasa, unde-mi erau permise culorile. Imi amintesc si dansurile cu cercul, de cand eram fetita, dansurile acelea pentru serbarile lui Ceausescu. Ma invarteam asa tare si incercam in ameteala aia sa cad in cerc...", isi aminteste artista.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cornelia Untilov, #Cornelia Untilov expozitie MTR, #Cornelia Untilov lemn , #pictori