Cererea de extradare a lui Roman Polanski in SUA, respinsa de un tribunal polonez

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 17:07 2258 citiri
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Un tribunal din Cracovia s-a pronuntat vineri impotriva extradarii regizorului Roman Polanski in SUA. Acesta este acuzat de sex cu o minora in varsta de 13 ani, in anii '70.

In 2010, autoritatile elvetiene au respins o cerere de extradare a regizorului in SUA, acesta fiind plasat in arest la domiciliu pentru noua luni.

In 1977, in California, Roman Polanski, care avea atunci 43 de ani, a fost judecat pentru violarea tinerei Samantha Geimer, de 13 ani.

Dupa circa o luna si jumatate de inchisoare si eliberarea pe cautiune, cineastul, care se recunoscuse vinovat de "raporturi sexuale ilegale" cu o minora, a fugit din SUA inainte de citirea verdictului.

Polanski, crescut in Polonia, are 82 de ani si cetatenie franceza si poloneza. Locuieste in Franta, dar proiectele sale cinematografice l-au adus si in Polonia, aminteste BBC.

Roman Polanski, acuzat din nou de abuzuri sexuale

Polanski este privit ca fiind unul dintre cei mai mari artisti polonezi in viata, el fiind distins cu un Oscar pentru filmul "The Pianist", care s-a filmat, in parte, in Polonia. A supravietuit celui de-Al Doilea Razboi Mondial intr-un ghetou din Cracovia, mama sa murind la Auschwitz.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News