Cele mai cautate tablouri din lume - unul a fost furat de romani din Rotterdam

Marti, 23 Iulie 2013, ora 00:15
8250 citiri
Cele mai cautate tablouri din lume - unul a fost furat de romani din Rotterdam

Una dintre picturile furate de hotii romani din muzeul din Rotterdam, in octombrie 2012, se numara printre cele mai cautate tablouri disparute sau furate in intreaga lume.

Pe masura ce specialistii incearca sa stabileasca daca operele de arta valoroase au fost arse in Romania, exista mai multe picturi extrem de valoroase ce au disparut in circumstante misterioase, scrie The Telegraph.

Hotii romani au furat picturi de Picasso, Monet, Matisse sau Gauguin, in 2012, iar trei suspecti au fost arestati in luna ianuarie, insa tablourile nu au fost gasite nicaieri. La fel ca ele, sute de opere de arta valoroase inca sunt date disparute.

Rasturnare neasteptata de situatie: Tablourile furate nu au fost arse, hotul are o intelegere cu olandezii

Odata ce o pictura este furata, ea poate sta nedescoperita sau ascunsa timp de ani sau chiar decenii.

Art Loss Register a facut o lista a celor mai cautate 10 picturi pierdute sau furate.

Capul de Arlechin al lui Picasso, pictat in anul 1971, a fost furat de romani in octombrie 2012 din Galeria Kunsthal, insa nu a fost stabilita inca o recompensa.

Cea mai mare recompensa este oferita pentru doua picturi - Furtuna pe Marea Galileii, de Rembrandt van Rijn, si Concertul lui Vermeer, ambele disparute in anul 1990 si pentru recuperarea carora se ofera cate 3,2 milioane de lire sterline, adica peste 3,7 milioane de euro.

Tabloul disparut de cel mai mult timp este Judecatorii Drepti, opera a lui Jan van Eyck care a fost sustrasa in anul 1934, fiind oferita o recompensa de 21.300 de lire sterline.

De asemenea, Portretul unui Tanar, de Rafael, datand din secolul al XVI-lea, a fost furat in anul 1945, din colectia personala a lui Adolf Hitler, unde ajunsese fiind furata dintr-un muzeu din Cracovia, in anul 1939.

Nasterea Domnului, cu Sf Francisc si Sf Lawrence, de Caravaggio, care dateaza din secolul al XVII-lea, a fost furata in anul 1969, din Palermo.

Celelalte opere prezente in top sunt Francis Bacon, de Lucian Freud, disparut in anul 1988, Vedere la Auvers-sur-Oise, de Cezanne, cautat inca din 2000, Congregatie Parasind Biserica Reformata din Nuene, a lui Van Gogh, furata din Amsterdam in anul 2002, dar si Porumbelul lui Picasso, furat in anul 2010.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cele mai cautate picturi, #recompensa tablouri furate, #romani furat tablouri Rotterdam, #cele mai cautate tablouri , #pictori