CELAN 100 - Printre cuvinte / Unter den Wortern Expozitie online

Comunicat de presa
Marti, 02 Iunie 2020, ora 16:50
15511 citiri
CELAN 100 - Printre cuvinte / Unter den Wortern Expozitie online

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primaria Muncipiului Bucuresti prin Muzeul National al Literaturii Romane, in parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene si Internationale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac Bucuresti si Facultatea de Litere din Bucuresti, Sectia Germanistica, au realizat expozitia CELAN 100 - Printre cuvinte / Unter den Wortern.

Pentru ca restrictiile din ultima perioada nu au facut posibila vernisarea propriu-zisa, organizatorii ofera publicului posibilitatea de a parcurge expozitia deja existenta la sediul MNLR din Calea Grivitei 64-66, intr-un preview online, in doua variante - sub forma de video-expozitie, proiect realizat de MNLR, in variantele romana-germana, respectiv, romana-franceza si, gratie Ministerului Federal al Afacerilor Europene si Internationale al Republicii Austria, in varianta grafica on-line, in limbile romana, germana, italiana si turca, versiuni in alte limbi urmand a fi adaugate ulterior.

Proiectul CELAN 100 - Printre cuvinte/ Unter den Wortern va fi lansat oficial, pe paginile de Facebook ale Muzeului National al Literaturii Romane si Forumului Cultural Austriac Bucuresti, in data de 1 iunie 2020, incepand cu ora 17:00.

Expozitia reuneste documente din arhiva Muzeului National al Literaturii Romane (fondul Alfred Margul-Sperber) si din arhiva personala Petre Solomon, prin amabilitatea fiului sau, regizorul Alexandru Solomon, incercand sa surprinda scurta existenta a poetului, traducatorului si eseistului Paul Celan, parcurgand cele mai importante momente din viata sa, proiectate in contextul istoric.

Printre orasele care vor marca Centenarul Paul Celan prin versiuni in limbile nationale ale acestei expozitii se numara Budapesta, Istanbul, Kiev, Paris, Roma, Varsovia, gratie retelei Forumurilor Culturale Austriece.

Linkurile expozitiilor vor fi disponibile incepand de luni, 1 iunie, ora 17:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#expozitie online CELAN 100 Printre cuvinte, #Paul Celan 100 , #expozitie