Cea mai tanara pictorita din lume: La 4 ani a vandut de un milion de dolari (Galerie foto)

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 23:53
8033 citiri
Cea mai tanara pictorita din lume: La 4 ani a vandut de un milion de dolari (Galerie foto)
foto Big Picture

Despre fetita Aelita Andre, din Australia, presa a mai relatat cum picta, la varsta de numai doi ani. Intre timp a implinit 4 ani, iar picturile ei au aparut "solo" in doua expozitii internationale, din care una in Italia si a doua in Statele Unite.

Pasiunea pentru pictura s-a cunoscut inca de la varsta de noua luni, cand tatal ei intinsese o panza pe podea, iar copilul "umbland in patru labe" a avut acces la culori, aminteste Big Picture.

Aelita provine dintr-o familie mixta. Tatal ei, Michael Andre, este un artist plastic australian, iar mama este de profesie fotograf si provine din Rusia, nascuta Nina Kalasnikov si devenita Nina Andre. La varsta ei, Alita vorbeste perfect doua limbi: engleza si rusa - respectiv paterna si materna.

In mod exceptional, Asociatia Nationala a Artelor Vizuale din Australia a primit recent copilul ca membru "cu drepturi depline". N-a existat precendent si a trebuit data o derogare de la regulamentul Asociatiei.

Pictura este singura pasiune a fetitei, care taieste intr-un univers propriu, de unde reproduce produsul viziunilor ei de arta abstracta, neinteleasa de profani, dar foarte apreciata de cunoscatori.

Ca dovada, picturile prezentate in expozitii au fost vandute. Pentru cea mai valoroasa a incasat 30.000 dolari, iar tot ce a putut vinde pana in prezent insumeaza un milion de dolari.

Merita sa investesti: daca fetita va face cariera, valoarea lucrarilor s-ar putea inzeci, sau chiar insuti. Cine are curajul, risca.

Imaginile nu sunt intamplatoare. Calul din stanga sus (pe fondul rosu) aminteste pictura marelui Mark Chagal, cel care a pictat plafonul Operei din Paris. Acest tablou s-a vandut cu 30.000 dolari.

Tabloul a fost expus sub numele "insula dinozaurilor". Trebuie sa fii specialist, ca sa-l poti interpreta, dar nu e nevoie sa stii multe, ca sa bagi de sama ca nu orice copil de patru ani poate realiza asa ceva.

Forme abstracte, care au determinat primirea pictoritei de 4 ani ca membru al Asociatiei Nationale a Artelor Vizuale din Australia.

Lumea abstractului nu este accesibla oricui.

Participare la propria expozitie.

Cu mama si cu tata, in "atelierul" de acasa.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#membru cu drepturi depline, #Asociatia Nationala a Artelor Vizuale , #pictori