Ce sanse are Cartarescu sa castige Nobelul pentru literatura. Are aceeasi cota la pariuri cu Umberto Eco

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 21:173033 citiri
Ce sanse are Cartarescu sa castige Nobelul pentru literatura. Are aceeasi cota la pariuri cu Umberto Eco
Foto: Facebook/Mircea Cartarescu

Numele laureatului premiului Nobel pentru literatura va fi anuntat joi, la Stockholm, la ora locala 13:00 (14:00 ora Romaniei), iar scriitorl Mircea Cartarescu are aceeasi cota la pariuri cu celebrul Umberto Eco.

Comitetul Nobel din Suedia a primit anul acesta 198 de propuneri pentru categoria literatura, printre care se numara si 38 de scriitori care nu au mai fost propusi in trecut, relateaza Mediafax.

Merkel, printre candidatii favoriti la premiul Nobel pentru Pace (Video)

In ceea ce priveste sansele de a castiga premiul Nobel, Mircea Cartarescu detine o cota egala la pariuri, de 50 la 1, cu cele ale unor scriitori celebri, cum ar fi Hilary Mantel, Umberto Eco, Salman Rushdie sau Margaret Atwood, potrivit Electric Literature.

Dintre cele 198 de propuneri, membrii Comitetului au retinut cinci finalisti si au studiat in detaliu operele lor.

Nobelul pentru Chimie, decernat pentru studii privind repararea ADN-ului

Intre timp, casele de pariuri din Marea Britanie au acordat cote scriitorilor cu cele mai mari sanse de a castiga premiul. Astfel, pe primul loc in randul favoritilor se afla anul acesta scriitoarea belarusa Svetlana Alexievici, cu o cota de 3 la 1, potrivit casei Ladebrokes.

Pe locul urmator se claseaza scriitorul japonez Haruki Murakami si scriitorul kenyan Ngugi wa Thiong'o, cu o cota de 6 la 1, iar pozitia a treia este ocupata de norvegianul Jon Fosse si americanii Joyce Carol Oates si Philip Roth, cu o cota de 10 la 1.

Au fost anuntati castigatorii premiului Nobel pentru Fizica