Cazul Polanski, inchis - Ce au decis autoritatile poloneze legat de extradarea sa

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 16:04 2749 citiri
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Regizorul Roman Polanski este liber sa traiasca si sa munceasca in Polonia, dupa ce Parchetul din Cracovia a decis vineri sa nu il extradeze in SUA si sa inchida acest caz.

Roman Polanski era acuzat de violarea unei minore in varsta de 13 ani, in 1977, aminteste ContactMusic.

"Vorbind in numele lui Polanski, pot spune ca simtim o mare usurare ca acest caz s-a terminat. Asta inseamna pentru Polanski ca poate incepe sa faca un film planuit in Polonia", a declarat unul dintre avocatii lui Polanski.

In octombrie, un tribunal din Cracovia se pronuntase impotriva extradarii regizorului Roman Polanski in SUA. In 2010, autoritatile elvetiene au respins o cerere de extradare a regizorului in SUA, acesta fiind plasat in arest la domiciliu pentru noua luni.

Cererea de extradare a lui Roman Polanski in SUA, respinsa de un tribunal polonez

In 1977, in California, Roman Polanski, care avea atunci 43 de ani, a fost judecat pentru violarea tinerei Samantha Geimer, de 13 ani. Dupa circa o luna si jumatate de inchisoare si eliberarea pe cautiune, cineastul, care se recunoscuse vinovat de "raporturi sexuale ilegale" cu o minora, a fugit din SUA inainte de citirea verdictului.

Polanski, crescut in Polonia, are 82 de ani si cetatenie franceza si poloneza. Locuieste in Franta, dar proiectele sale cinematografice l-au adus si in Polonia.

Polanski este privit ca fiind unul dintre cei mai mari artisti polonezi in viata, el fiind distins cu un Oscar pentru filmul "The Pianist", care s-a filmat, in parte, in Polonia. A supravietuit celui de-Al Doilea Razboi Mondial intr-un ghetou din Cracovia, mama sa murind la Auschwitz.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News