Cartofii prajiti, in patrimoniul cultural UNESCO - motivele pentru care belgienii au cerut asta

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 19:30 2031 citiri
Foto: Geeks League

O asociatie din Belgia a lansat o campanie pentru introducerea cartofilor prajiti in patrimoniul cultural imaterial al UNESCO.

Campania a fost lansata de Uniunea nationala a producatorilor de cartofi prajiti din Belgia (UNAFRI) cu ocazia "Saptamanii cartofilor prajiti", Le Figaro.

Cartofii prajiti sunt foarte populari in Belgia, unde 96% dintre locuitori includ aceasta mancare cel putin o data pe luna in meniul lor.

UNAFRI sustine ca aici cartofii prajiti au un gust unic si vrea ca acest simbol national culinar sa fie recunoscut la nivel mondial.

"Gustul delicios al cartofilor prajiti, atmosfera unica din restaurantele care servesc aceasta specialitate si caracterul artizanal al producatorilor fac din cartofii prajiti nu doar un deliciu, ci reprezinta si echivalentul unei bogatii culturale unice", se mentioneaza intr-un mesaj postat pe site-ul dedicat "Saptamanii cartofilor prajiti din Belgia".

UNAFRI a depus deja o cerere la Ministerul flamand al Culturii. De asemenea, asociatia a facut apel la sprijinul publicului, lansand o petitie pe Internet si in restaurante.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News