Calin Netzer, despre Ursul de Aur: Este un premiu care confirma valoarea cinematografiei romaneasti

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 09:24
4133 citiri
Calin Netzer, despre Ursul de Aur: Este un premiu care confirma valoarea cinematografiei romaneasti
Foto: newswhip.com

Regizorul filmului "Pozitia copilului", Calin Peter Netzer, a spus ca trofeul Ursul de Aur pe care l-a castigat filmul sau sambata seara la Berlin este un premiu care confirma valoarea cinematografiei romanesti.

"Este un premiu foarte important pentru cariera mea, pentru Romania si confirma valoarea cinematografiei romanesti. Este unul dintre cele mai mari premii din cinematografia romaneasca, este un eveniment", a declarat Netzer, potrivit Mediafax.

Acesta a mai afirmat ca filmul a fost primit exceptional de presa internationala, care a fost "foarte elogioasa".

Netzer, dupa inmanarea premiului: Am ramas fara cuvinte. Multumiri Luminitei Gheorghiu

Dupa ce a primit trofeul Ursul de Aur, sambata seara, pe scena festivalului, regizorul a afirmat ca ramas fara cuvinte, enuntand mai multe multumiri.

"Voi incerca sa spun ceva, desi am ramas fara cuvinte. Multumesc Berlinalei pentru faptul ca ne-a invitat aici, multumesc directorului festivalului, Dieter Kosslick, dar si lui Razvan Radulescu, cu care am scris scenariul acestui film. Vreau sa multumesc juriului, presedintelui sau Wong Kar Wai, pentru acest premiu minunat", a spus regizorul roman.

Producatorul filmului, Ada Solomon, i-a multumit actritei principale, Luminita Gheorghiu, transmitand un mesaj si politicienilor romani.

"Multumesc actritei noastre principale, Luminita Gheorghiu, acest premiu este in mare parte si premiul ei. Desigur, ii multumesc lui Calin Peter Netzer care a facut acest film. Politicienii romani ar trebui sa fie mai atenti fata de cinematografia romana si de cineastii romani, care sunt niste ambasadori extraordinari pentru Romania", a precizat Ada Solomon.

Filmul "Pozitia copilului" a castigat Ursul de Aur, la Berlin

La conferinta de presa de dupa festivitatea de premiere, regizorul roman s-a declarat inca socat.

"Inca nu m-am trezit la realitate. Am nevoie de cateva zile pana voi intelege ce inseamna acest premiu", a afirmat Calin Peter Netzer.

Filmul "Pozitia copilului" a castigat, sambata, trofeul Ursul de Aur, la Festivalul de Film de la Berlin, cea de-a 63-a editie si va avea premiera oficiala in Romania pe 7 martie, iar in cinematografele romanesti va intra pe 8 martie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Pozitia copilului premiu Ursul de Aur, #Calin Netzer premiu Ursul de Aur, #Romania premiu Ursul de Aur , #regizori