Bucataria bulgara ar putea intra sub patrimoniul UNESCO

Luni, 27 Februarie 2012, ora 12:44 2647 citiri
Foto: Arhiva

Produse din bucataria bulgara ar putea fi incluse in patrimoniul cultural mondial al UNESCO incepand din anul 2013, a anuntat viceministrul bulgar al Agriculturii si Alimentatiei, Boyanova Svetlana.

Boyanova a facut aceasta declaratie in cursul unei vizite oficiale in Franta, cu ocazia Salonului International Agricol de la Paris, relateaza agentia de presa bulgara Novinite.

Dieta mediteraneana, pe lista UNESCO

Nu doar mancarea traditionala din Bulgaria ar putea intra, de anul urmator, sub patrimoniul UNESCO, ci si arta populara bulgara, mai exact muzica, dansurile si mestesugurile traditionale din Bulgaria.

Cafenelele vieneze, pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO

Oficialul bulgar a facut si o gluma pe acest subiect, amintind ca bucataria franceza se afla deja sub patrimoniul UNESCO. Insa doar ca sa povesteasca ca ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, aflat intr-o vizita recenta in Bulgaria, a fost intrebat care este mancarea lui preferata si a raspuns ca supa bulgareasca.

In anul 2010, conducerea UNESCO a hotarat, in premiera, sa considere obiceiurile culinare ale unei natiuni drept un bun al patrimoniului mondial. De aceasta onoare a avut parte bucataria franceza, recunoscuta la nivel mondial pentru eleganta si preparate sale fine.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News