Benjamin Zander, omul care te indragosteste de muzica clasica (Video)

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 19:36
3074 citiri
Benjamin Zander, omul care te indragosteste de muzica clasica (Video)

Din 1979, Benjamin Zander dirijeaza Filarmonica din Boston. Este cunoscut in intreaga lume ca unul dintre cei mai buni dirijori, dar si povestitori. De obicei, le face pe amandoua odata.

Se foloseste de muzica clasica pentru a deschide mintile oamenilor, pentru a crea armonii vesele care intotdeauna aduc un zambet pe fata ascultatorilor.

Virtuos interpret al lui Mahler si Beethoven, Zander este cunoscut pentru carisma si energia de care da dovada pe scena, dar si pentru povestile pe care le spune inaintea concertelor.

Ne invita intr-un mod foarte original, hazliu chiar, la regandirea gusturilor in domeniul muzical, sustinand cu elocventa tema: "muzica clasica poate fi inteleasa de toti oamenii sau numai de cei initiati?".

Pe site-ul sau este descris ca un guru al managementului. El promoveaza un nou concept de "leadership", privindu-i pe membrii orchestrei sale ca pe un grup de profesionisti care, impreuna, formeaza un intreg. Pasiunea, creativitatea si dorinta de a impartasi sunt instincte umane pe care Zander vrea sa le dezvolte.

Zander a scris o carte, "Arta posibilitatilor", publicata in 2000 la Editura Harvard, tradusa ulterior in 14 limbi.

Benjamin Zander are doua pasiuni fervente: muzica clasica si placerea de a ne face sa realizam cat de mult ne place muzica clasica, chiar daca nu ne dam seama de asta inca, si prin extensie, ne face sa descoperim experiente si conexiuni noi, de care inca nu suntem constienti.

Cine este Benjamin Zander?

Benjamin s-a nascut la 9 martie 1939, la Buckinghampshire, um mic orasel din Marea Britanie. Parintii sai au emigrat din Berlin, in 1937, pentru a scapa de Holocaust si s-au stabilit in Marea Britanie.

La varsta de noua ani, micul Benny a inceput sa compuna muzica. Familia invita prietenii, in weekend, pentru a asculta compozitiile micului artist. A luat lectii de la Benjamin Britten si a devenit student si apoi asistent al compozitorului Gustav Holst.

A devenit cel mai tanar membru al Orchestrei Nationale de Tineret a Marii Britanii, la 12 ani. La 15, era elevul celebrului violoncelist Gaspar Cassad, mutandu-se, pentru trei ani, la Florenta si Sienna.

Si-a desavarsit studiile la Conservatorul de Stat din Koln. S-a intors in Marea Britanie, unde si-a luat o diploma de absolvire a Universitatii de Literatura Engleza. S-a angajat ca profesor la scoala de muzica Yehudi Menuhin. In 1966 s-a casatorit cu Patricia, cu care are o fata, Jessica. A divortat, si, in 1981 s-a recasatorit cu Rosamund. Cei doi traiesc separat, in Cambridge, Massachusetts.

Pentru subtitrarea in limba romana, alegeti "romana" din meniul View subtitles

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Benjamin Zander, #Benjamin Zander muzica clasica , #cultura generala