Artista romanca, pe prima pagina a presei britanice: Magica Teodora Gheorghiu (Video)

Joi, 15 Mai 2014, ora 20:13
10530 citiri
Artista romanca, pe prima pagina a presei britanice: Magica Teodora Gheorghiu (Video)
Foto: Inverneprice

Daca pana acum presa britanica punea pe prima pagina numai lucuri negative despre Romania, iata ca a venit momentul ca adevarata cultura romaneasca sa impresioneze la Londra.

Astfel, este prezentata Teodora Gheorghiu, o cantareata de opera care a urcat treptele performantei artistice, ducand mai departe stafeta de la Hariclea Darclee sau Angela Gheorghiu.

Soprana Teodora Gheorghiu se pregateste pentru debutul sau pe o scena britanica in cadrul Festivalului Glyndebourne, in noua productie lirica, opera "Der Rosenkavalier" a lui Richard Strauss, potrivit The Telegraph.

In ultimul secol, Romania a produs o succesiune extraordinara de soprane lirice: nume notabile ale acestei culturi bogate, care au inclus pe Hariclea Darclee (prima interpreta a operei Tosca), Virginia Zeani, Ileana Cotrubas si Angela Gheorghiu.

Cea mai recenta voce este Teodora Gheorghiu, care nu are nicio legatura de rudenie cu Angela Gheorghiu. Sensibila si cu un timbru vocal de exceptie, artista este profund marcata de chemarea sa, scrie sursa citata.

"Muzica este spiritualitate pentru mine. Te poate modela, te poate face o persoana mai buna", a declarat soprana. Opera "Der Rosenkavalier" va deschide Festivalul de la Glyndebourne din acest an, pe 17 mai.

Artista dezvaluie faptul ca este incantata sa lucreze, pentru prima data, cu regizorul Richard Jones, "care te face sa simti lucrurile atat de perfect, incat acestea nu ar putea fi altfel. El te poate duce adanc in psihologie, dar este atat de muzical, de asemenea".

Au indrumat-o Jose Carreras si Ion Holender

Teodora Gheorgiu si-a petrecut copilaria in Transilvania, studiind apoi la Conservatorul din Cluj, unde a fost fascinata de lieduri.

Opera a fost ceva indepartat de artista, ea ascultand-o doar la radio. "Ea nu a devenit prietena mea pana la 23 sau 24 de ani. Dar odata ce pasiunea a inceput, ea nu se opreste. Este ca o otrava si ea m-a transformat", a spus artista.

Punctul de cotitura, in mod ironic, a fost un esec la un prestigios concurs, dupa care unul dintre jurati, Jose Carreras, i-a spus in particular ca a simtit-o atat de puternica incat ar trebui sa primeasca un premiu, oferindu-i o bursa personala.

Ulterior, Ion Holender, directorul Operei de Stat din Viena i-a oferit un contract, insa ea a optat pentru doi ani de ucenicie la Lucerna.

Cand s-a simtit pregatita, a revenit in lumina reflectoarelor la Viena, unde a petrecut trei ani, interpretand diverse roluri mari, cum ar fi Regina noptii din "Die Zauberflote".

Anul trecut, ea a fost programata sa-si faca debutul la Festivalul de la Glyndebourne, dar o problema medicala a facut-o sa se retraga.

Care este secretul sau? "O munca grea. Nu exista nicio bageta magica: este un complex de factori. Dar David Jones m-a indrumat pentru prima data cum sa-mi ascult corpul si sa aud tot ceea ce poate face si ce nu", a spus Teodora Gheorghiu.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#soprana Teodora Gheorghiu Anglia, #debut Anglia Teodora Gheorghiu, #festival opera Teodora Gheorghiu, #Teodora Gheorghiu presa britanica , #arta romaneasca
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Noi i-ncantam si ei ne canta!