Ansamblul Peles, listat pentru Patrimoniul UNESCO

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 08:43 2007 citiri
Foto: atlass.ro

Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, a efectuat, in zilele de 21 si 22 octombrie, o vizita oficiala in landurile Bavaria si Baden-Wurttemberg, din Republica Federala Germania, prilej cu care s-a hotarat, impreuna cu oficialii bavarezi, initierea listarii comune, pe Lista Monumentelor UNESCO, a ansamblului Peles (Peles, Pelisor) si a celor trei castele regale din sudul Germaniei: Herrenchiemsee, Linderhof si Neuschwanstein.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis AGERPRES, discutiile privind listarea comuna vor continua, in perioada urmatoare, la nivel de experti.

Joi, 21 octombrie, la Munchen, ministrul Kelemen a avut o intalnire de lucru cu dr. Wolfgang Heubisch, ministru de stat al Bavariei pentru Stiinta, Cercetare si Arta. In cadrul intalnirii, s-a convenit intensificarea colaborarii intre institutiile culturale, dar si sprijinirea contactelor directe intre artistii si creatorii din Romania si Bavaria.

In marja vizitei, ministrul roman al Culturii a discutat si cu prof. dr. Egon Johannes Greipl, director general al Oficiului Bavarez pentru Ocrotirea Patrimoniului. Cele doua parti au avut un fructuos schimb de informatii asupra cadrului legislativ si asupra modalitatilor concrete de ocrotire a patrimoniului in Romania si Bavaria. In cadrul intrevederii, s-a avansat ideea crearii unui mecanism de cooperare prin care partea romana sa beneficieze de experienta partii bavareze in domeniul ocrotirii patrimoniului, a precizat sursa citata.

Vineri, delegatia MCPN, din care mai fac parte Mircea Angelescu, directorul Directiei Patrimoniu din cadrul MCPN, Balint Porcsalmi, director al Cabinetului ministrului si Csilla Hegedus, consilier personal al ministrului, se afla la Stuttgart si Ulm.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News