Angela Gheorghiu: Covent Garden este pentru mine "acasa"

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 09:05
2072 citiri
Angela Gheorghiu: Covent Garden este pentru mine "acasa"
Foto: Arhiva

Angela Gheorghiu se intorce "acasa", pe scena de la Covent Garden, unde va canta din nou in "La Traviata".

Dupa turneul din Japonia, cu Royal Opera House, Angela Gheorghiu si Placido Domingo vor canta impreuna la Madrid, in opera lui Verdi, "Simon Boccanegra".

In cadrul unui inteviu acordat Jurnalului National, faimoasa soprana vorbeste despre oamenii care au aplaudat-o, despre viziunile moderne ale regizorilor de opera si, nu in ultimul rand, despre proiectele de viitor pe care le are.

Vorbind despre ultimele reprezentantii de la Metropolitan cu "La Traviata", productia lui Franco Zeffirelli, Angela Gheorghiu se declara "deziluzionata de faptul ca noul director, Peter Gelb, va schimba aceasta productie a lui Franco Zeffirelli, o va distruge inlocuind-o cu una absolut in afara subiectului lui Alexandre Dumas si a compozitorului Giuseppe Verdi. In noua productie va fi o scena absolut goala, cu un ceas imens pe durata intregii opere. O productie moderna, care nici aceea nu este de fapt moderna sau acceptata".

"Covent Garden este pentru mine 'acasa', teatrul preferat. Pot recunoaste asta. Nu sunt mai putin rasfatata la Metropolitan, dar la Londra mi s-au intamplat unele dintre cele mai importante momente din cariera si din viata mea", spune soprana, aducandu-si aminte despre momentele placute petrecute pe scenele lumii.

Angela Gheorghiu isi mai aminteste de un concert sustinut anul trecut, la Kennedy Opera House, din Washington, unde a fost ovationata de Meryl Streep, familia Obama, Clinton, Sting, Bruce Springsteen, Sharon Stone, Robert de Niro, Michael York, Aretha Franklin.

"Modul in care se manifestau m-a facut sa fiu perfect fericita si extrem de mandra ca fata de la Adjud este recunoscuta in modul cel mai onest posibil si ma bucuram de tot ce mi-au harazit bunele ursitoare cand m-am nascut", afirma ea, pentru sursa citata.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Angela Gheorghiu interviu, #Opera Romana, #Angela Gheorghiu , #cultura generala