Anca Damian a castigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Varsovia 2018

Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 13:46 2536 citiri
Foto: Facebook/Anca Damian

Anca Damian a castigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul "Moon Hotel Kabul", la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Varsovia, anunta Institutul Cultural Roman din capitala Poloniei.

Regizoarea s-a aflat pentru trei zile la Varsovia, la proiectiile filmului din festival, impreuna cu doi dintre actorii peliculei: Florin Piersic Jr. (rolul principal) si Alexandru Nagy.

"Moon Hotel Kabul" (2017) spune povestea jurnalistului Ivan Semciuc, a carui viata este complet transformata de intalnirea cu Ioana, o traducatoare cu care are o relatie trecatoare intr-o noapte, intr-un hotel din Kabul. Desi este gasita moarta in acelasi hotel, la ceva vreme dupa intoarcerea lui Ivan la Bucuresti, Ioana devine din ce in ce mai prezenta in viata jurnalistului.

Cea de-a 34-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia a avut loc in perioada 12 - 21 octombrie. Bucurandu-se de o lunga traditie - a fost infiintat in 1985 - si de o larga apreciere internationala, festivalul face parte, incepand cu anul 2009, din randul evenimentelor de film de clasa A si aduce pe ecranele poloneze cele mai noi tendinte in cinematografia mondiala.

In acest an, festivalul a inclus, printre proiectiile din concurs, lungmetrajele romanesti "Moon Hotel Kabul", in regia Ancai Damian, in competitia internationala, si "Sa nu ucizi (Thou shalt no kill) ", de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, in competitia 1-2.

O alta prezenta romaneasca, in componenta juriului de scurtmetraje, a fost Andrei Hutuleac, castigatorul concursului de filme scurte al editiei din 2017 a festivalului, cu filmul "Offstage".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News