Alexandru Repan, 70 de ani de viata si 45 de cariera

Duminica, 30 Mai 2010, ora 14:50
2051 citiri

Teatrul Metropolis a prezentat, sambata seara, premiera spectacolului "Pagini din Craii de Curtea Veche", ocazie cu care actorul Alexandru Repan a sarbatorit, printr-o reprezentatie de exceptie, 70 de ani de viata si 45 de cariera.

Spectacolul a dat ocazia celor prezenti in sala sa vada un recital magistral al actorului Alexandru Repan insotit de muzica lui George Marcu, interpretata la violoncel de Ella Bokor.

"Craii de Curtea Veche" de Mateiu Caragiale, este una dintre cele mai importante carti ale literaturii romane. Alexandru Repan reuseste, prin jocul sau, sa dea viata fiecarui personaj intr-un mod fascinant. El gradeaza cu atentie, cu voce calda si puternica, cu noblete, variaza savant registrele si de multe ori, in timpul spectacolului, coboara in sala, alaturi de spectatori, pentru a intari emotia pe care o transmite.

Spectacolul de sambata seara, de la Teatrul Metropolis, a fost un recital actoricesc care defineste personalitatea unui actor complet, a unui actor in jocul caruia transpare o bogata viata spirituala, rafinata, o inteligenta cultivata.

La finalul spectacolului, artistul a urcat la cafeneaua teatrului, unde a ciocnit o cupa de sampanie cu prietenii si admiratorii care au dorit sa-l felicite la aniversare.

Cu acest spectacol, Teatrul Metropolis a inceput sa prezinte primul dintr-o serie de trei mari recitaluri de teatru, sustinute de nume sonore ale scenei si filmului romanesc: Alexandru Repan, Florin Piersic jr. si Oana Pellea.

In 45 de ani de cariera, Alexandru Repan a jucat in peste 70 de spectacole de teatru si 30 de filme. A urcat pentru prima oara pe scena la 11 ani. Consacrarea sa ca actor a venit in 1968, cand a primit primul rol la Teatrul "Nottara", dupa ce a fost remarcat de Horia Lovinescu si a devenit, astfel, coleg cu Stefan Iordache si Ovidiu Iuliu Moldovan. Actorul a primit, de-a lungul carierei, multe premii, fiind decorat cu Ordinul "Meritul Cultural in Grad de Cavaler".

Urmatoarea reprezentantie a spectacolului va avea loc joi, 3 iunie, de la ora 19,30, la Institutul Cultural Francez din Bucuresti.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Alexandru Repan 70 ani, #Alexandru Repan actor, #Alexandru Repan spectacol , #cultura generala