A murit un regizor legendar, care i-a dat viata lui Dirty Harry

Miercuri, 21 August 2013, ora 20:10 1502 citiri

Regizorul Ted Post, veteranul cineast al filmelor americane, care a lucrat si cu Clint Eastwood, a murit marti, la UCLA Medical Center din Santa Monica, la varsta de 95 de ani.

Nascut in Brooklyn, New York, in anul 1918, Post i-a fost pentru prima oara regizor lui Eastwood in 24 de episoade ale serialului western al anilor '60, Rawhide.

De asemenea, regizorul a stat in spatele camerelor de filmat si la filmele western "Hang 'Em High" (1968) si "Magnum Force" (1973), cel din urma fiind al doilea film din seria Dirty Harry, arata BBC. In ambele filme, rolul pricipal l-a avut Clint Eastwood.

De altfel, Post l-a acuzat apoi pe Eastwood pentru declinul carierei sale, din cauza ca actorul ar fi pretins ca a regizat mai mult din Magnum Force decat a facut-o regizorul.

"Lacomia si ego-ul lui Clint au inceput sa-i afecteze judecata", a declarat Post intr-un interviu.

In anul 1996, regizorul a pus bazele Pro Bono Productions, o corporatie non-profit ce va prezenta abilitatile ale unor vechi membri ai comunitatii de la Hollywood, iar Eastwood a sustinut initiativa, impreuna cu Jack Lemmon sau Gregory Peck.

Ultimul film al lui Post este "4 Faces", din anul 1999.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News