Profesorul care a colaborat cu "dirijorul magician" si a fost implicat direct in restaurarea Muzeului Peles a murit la varsta de 92 de ani

Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 08:276608 citiri
Profesorul care a colaborat cu "dirijorul magician" si a fost implicat direct in restaurarea Muzeului Peles a murit la varsta de 92 de ani
FOTO Filarmonica Paul Constantinescu

Un apropiat al compozitorului Paul Constantinescu, patronul spiritual al Filaemonicii din Ploiesti, prof. dr. Alexandru Badulescu, in varsta de 92 de ani, a murit in cea de-a doua zi a anului 2021.

Anuntul a fost facut de Filarmonica din Ploiesti, pe pagina de Facebook a institutiei.

"Un apropiat al compozitorului Paul Constantinescu, patronul spiritual al Filarmonicii ploiestene, Domnul Badulescu si-a dedicat cea mai mare parte a carierei cinstind memoria celui pe care l-a supranumit "dirijorul magician". Ne-a fost alaturi la bine si era intotdeauna acolo atunci cand situatia parea fara iesire", arata reprezentantii Filarmonicii.

Potrivit sursei amintite, profesorul Badulescu a organizat ani la rand Concursul National de Creatie si Interpretare Paul Constantinescu si a fost nelispit de la concertele de pe scena salii Ion Baciu, fie ca vorbim despre concertele simfonice sau despre cele de jazz.

"A pus bazele Muzeului Memorial Paul Constantinescu si s-a ocupat direct de resturarea Muzeului Peles. In anul 2002 devenea Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Condoleante familiei indoliate!", mai arata Filarmonica din Ploiesti.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News