A murit celebrul regizor Mike Nichols

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 09:06 4035 citiri
Foto: BBC

Cunoscutul regizor Mike Nichols, care a castigat premiul Oscar pentru filmul "The Graduate", realizat in 1967, a murit la varsta de 83 de ani.

Acesta a decedat, miercuri, in urma unui stop cardiac, potrivit purtatorului sau de cuvant, transmite BBC.

Regizorul, nascut in Germania, este unul dintre cei 12 oameni care au castigat toate cele mari patru premii din industria cinematografica: Emmy, Grammy, Oscar si Tony.

Mike Nichols a mai fost nominalizat la Oscar pentru "Working Girl", "The Remains of the Day", "Silkwood" si "Who's Afraid of Virginia Woolf".

Ultimul sau film a fost realizat in 2007, "Charlie Wilson's War", in care au jucat Tom Hanks si Julia Roberts.

Regizorul era casatorit cu prezentatoarea ABC News, Diane Sawyer, care era cea de-a patra sa sotie. Cei doi s-au casatorit in 1988.

Presedintele ABC News il descria ca fiind un vizionar. "Nimeni nu era mai pasionat de cariera sa ca Mike", a declarat James Goldston.

Mike Nichols si-a inceput cariera la sfarsitul anilor 1950, facand echipa cu Elaine May intr-un duet de comedie. Cei doi au avut mare succes, castigand, in 1962, premiul Grammy pentru cel mai bun album de comedie.

Trecand la regie, el a debutat pe Broadway cu "Barefoot in the Park", in care apare Robert Redford. Spectacolul a fost un real succes, aducandu-i lui Nichols primul sau premiu Tony, in 1964. In anul urmator el a obtinut din nou cate un Tony pentru "The Odd Couple" si "Luv".

Mutarea pe marele ecran a fost in 1966 cu "Who's Afraid of Virginia Woolf?", care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News